Ankara îl convoacă pe ambasadorul olandez, Haga își avertizează cetățenii din Turcia să fie "prudenți"

Ankara îl convoacă pe ambasadorul olandez, Haga își avertizează cetățenii din Turcia să fie "prudenți"

Ministerul Afacerilor Externe turc l-a convocat luni pe ambasadorul olandez pentru a-și exprima nemulțumirea față de acțiunile Poliției din Rotterdam față de protestatarii turci, au declarat pentru Reuters surse din cadrul ministerului, în condițiile în care autoritățile de la Haga își avertizează cetățenii aflați în Turcia să dea dovadă de prudență.

Într-o notă diplomatică, MAE turc descrie intervenția Poliției drept "disproporționată" și cere demersuri legale contra "abaterilor" comise de polițiști.

Duminică, forțele de ordine au folosit câini și tunuri cu apă pentru a dispersa sute de persoane care manifestau în fața consulatului de la Rotterdam. Unii dintre protestatari au aruncat cu sticle și pietre, iar câțiva manifestanți au fost bătuți de polițiști.

Incidentele au avut loc în contextul în care în autoritățile olandeze nu i-au permis ministrul turc pentru probleme sociale și familie, Fatma Betul Sayan Kaya, să participe duminică la un miting al turcilor din Olanda, pentru a promova modificările constituționale supuse unui referendum în data de 16 aprilie.

Vineri, Olanda i-a interzis aterizarea ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu, pentru participarea la evenimentul electoral din Rotterdam.

Autoritățile de la Haga și-a sfătuit luni cetățenii aflați în Turcia să dea dovadă de prudență, potrivit AFP. Pe pagina online a Ministerului de Externe olandez a apărut un avertisment în care se arată că din 11 martie există "tensiuni diplomatice între Turcia și Regatul Țărilor de Jos".

"Fiți vigilenți, evitați adunările publice și zonele intens frecventate", se arată în anunț.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

5 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România