ANM a emis, pentru marţi, un Cod galben de caniculă şi un Cod galben de furtuni

ANM a emis, pentru marţi, un Cod galben de caniculă şi un Cod galben de furtuni

ANM a emis şi o atenţionare de Cod galben de furtuni, valabilă până marţi, ora 18.00, pentru centrul, nordul şi sud-vestul ţării.

 

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în sud-vestul, nord-vestul şi, parţial, centrul ţării, iar din a doua parte a nopţii îndeosebi în centru, nord şi nord-est, precum şi la munte. 

 

„Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, averse şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 - 20 de litri pe metru pătrat şi punctiform 30 - 40 de litri pe metru pătrat”, anunţă specialiştii.

 

Mai mult, în noaptea de marţi spre miercuri (2/3 august), manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în sud-estul ţării.

 

 


Cod galben de caniculă

De altfel, marţi este în vigoare şi o atenţionare de Cod galben de caniculă este valabilă marţi pentru Bucureşti şi mai multe judeţe din sudul şi sud-estul ţării. Specialiştii anunţă că vremea va fi în continuare caniculară în Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade şi izolat 37 de grade. 

 

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar disconfortul termic se va menţine accentuat. 

 

În restul zonei extracarpatice, doar izolat indicele temperatură – umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unităţi.

 


Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un misterios monolit din metal, similar cu cel găsit recent în SUA, a apărut lângă o cetate dacică din …

2 SCANDAL la Realitatea Plus! Boul PSD din imagine, trimis de moderatoare să vorbească la veceul din curte după …

3 Pensia specială încasată de nevasta lui Iordache, dublată de la 2500 la 5200 € / lună în guvernarea PSD

4 Un text despre femei care merită citit...

5 600.000 de euro ţinuţi acasă şi la un prieten / Averea secretă a comisarului-şef acuzat că vindea permise de con…