Anna Indiana, prima cântăreață și compozitoare AI din lume. De la ce vine numele său și valul de critici. „Este nasoală”

Anna Indiana, prima cântăreață și compozitoare AI din lume. De la ce vine numele său și valul de critici. „Este nasoală”

Are chipul perfect, obrajii lipsiți de pori, iar din vocea sa nicio notă nu va suna fals. Ea este Anna Indiana, prima muziciană a cărei întreagă existență - de la imagine, voce, muzică și versuri - se pretinde că a fost generată de inteligența artificială , fără implicarea umană.

Anna Indiana FOTO Captură X

În melodia ei de debut, „Betrayed by this Town”, Indiana cântă despre inima zdrobită, rătăcirea singură pe străzi și despre dorința de a dărâma un oraș plin de „speranțe spulberate și țipete tăcute”. În videoclip, ea stă lejer în fața unui microfon, iar vocea îi sună neted, potrivit Business Insider .

Cum a luat naștere noua vedetă pop AI

Pe contul X al Indianei, creatorii ei, care încă nu și-au făcut publică identitatea, au menționat că au folosit o serie de instrumente: biblioteci open-source Python pentru a programa progresiile de acorduri, ChatGPT 4 pentru a produce versuri și implementarea unui cod care să se potrivească, liniile la o melodie și o voce sintetică de la Synthesizer V, care este convertită într-o voce fără drepturi de autor folosind software-ul de „clonare”, Musicfy.

Critici severe pentru cântăreața virtuală

Videoclipul a strâns 21 de milioane de vizualizări pe X, dar s-a confruntat cu reacții violente. Criticul muzical de pe YouTube, Anthony Fantano, a spus că melodia „este nasoală”.

Comediantul Kathy Griffin a scris: „suntem condamnați”. O mulțime de comentatori au numit videoclipul cel mai rău lucru pe care l-au auzit vreodată. Pe un ton aparent sarcastic, muzicianul James Blake a spus că este entuziasmat pentru viitor, iar clipul l-a impresionat până la lacrimi.

Pe măsură ce s-a dezvoltat noua tehnologie, a existat o creștere a muzicienilor virtuali, parțial realizați cu inteligența artificială.

Totul a început cu Hatsune Miku, creată în 2007, care este practic o vedetă pop globală. Există Miquela, care a colaborat cu oameni adevărați precum Teyana Taylor și Baauer. Apoi a venit FN Meka, rapperul cyborg care a semnat un contract cu Capitol Records, dar compania a renunțat la el după ce a fost acuzat de stereotipuri rasiale.

Ce înseamnă „Anna Indiana”

Reacția față de Indiana a fost atât de intensă, deoarece ea este prima artistă care se presupune că a fost complet dezvoltată de AI și deoarece creativitatea nu pare deloc să fie punctul său forte. Numele ei în sine este un acronim tulburător care promovează o schimbare totală de paradigmă AI: „Artificial Neural Networks Accelerate Innovative New Developments, Igniting A New Age. (Rețelele neuronale artificiale accelerează noile dezvoltări inovatoare, aprinzând o nouă eră)”.

În timp ce detractorii au spus că că artiștii nu trebuie să-și facă griji cu privire la înlocuirea lor cu inteligența artificială , afirmația ar putea începe să se clatine. Într-un ecosistem de streaming în care posturile de beat lo-fi de 24 de ore au zeci de mii de ascultători concurenți, iar utilizatorii lasă recomandările de redare automată a algoritmului Spotify ore în șir, se pare că Indiana s-ar putea amesteca cu valul actual de muzică.

Creatorii Indianei au scris pe Twitter că scopul este „să creeze și să interpreteze muzică originală nouă pe un stream live 24/7, fără oameni implicați”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat