ANOFM: 18.394 locuri de muncă vacante în România; angajatorii europeni oferă 143 posturi pentru români

ANOFM: 18.394 locuri de muncă vacante în România; angajatorii europeni oferă 143 posturi pentru români

Agenţii economici oferă 18.394 de locuri de muncă la nivel naţional, mare parte pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale şi profesionale, reiese din evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), publicate miercuri.

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: lucrător comercial (1.067); muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (971); montator subansamble (722); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (596); agent de securitate (510); muncitor necalificat în industria confecţiilor (468); manipulant mărfuri (418); operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din tesături, tricotaje (356); şofer autocamion/maşină de mare tonaj (339); confecţioner-asamblor articole din textile (271).

Din cele 18.394 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.208 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; funcţionar administrativ; specialist resurse umane; programator etc.), 4.643 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; funcţionar informaţii client; consilier vânzări asigurări; agent de securitate etc.), 5.314 pentru persoanele cu studii profesionale (operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din tesături; zidar - rosor - tencuitor; lucrător comercial; confecţioner-asamblor articole din textile; lăcătuş mecanic etc.).

Restul de 7.229 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (montator subansamble; muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor; muncitor necalificat în industria confecţiilor; agent de securitate etc.).

Potrivit sursei citate, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 143 locuri de muncă vacante, cele mai multe fiind în Norvegia - 92 locuri de muncă pentru: operator CNC; dulgher; lucrător în producţia de crabi; maseur terapeut; bucătar; cercetător; inginer/ inginer principal/; mecanic motociclete; mecanic auto; ortodont; zidar/faianţar; tinichigiu auto.

De asemenea, în Olanda sunt disponibile 20 locuri de muncă pentru: culegător capşuni, în Germania - 17 locuri de muncă pentru: grădinar legumicultură; lăcătuş mecanic; electrician; mecanic de proces; şofer profesionist; şofer de camion; tehnician service, în Polonia - 7 locuri de muncă pentru: lucrător în izolarea clădirilor; operator CNC; lăcătuş; sudor MAG; strungar; şlefuitor.

Mai sunt disponibile 4 locuri de muncă în Finlanda pentru şoferi profesionişti, 2 locuri de muncă în Slovenia Slovenia pentru măcelari şi un loc de muncă în Italia pentru asistent senior ICT (infrastructura IT - asistent sistem). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică în PSD ar fi în desfășurare o „lovitură de palat”...

2 „Gaura neagră a lui Ciolacu”, subiectul unui nou articol... Cam picant...

3 VIDEO Răsturnare de situație în cazul doctoriței românce ucisă în Franța?

4 Decizie penibilă a justiției din Ro / Tânăra din Gorj, condamnată la închisoare cu executare pentru că a păcălit un italian că se mărită

5 Frate, cine e asta? / Ar fi intermediat șpaga în Dosarul ASSMB, consilieră a lui Vâlcov și chiriașă în patru case de vacanță din Tenerife, Mallorca, Ma…