ANP: Comunicările online din detenţie au caracter confidenţial; supravegherea - exclusiv vizuală

ANP: Comunicările online din detenţie au caracter confidenţial; supravegherea - exclusiv vizuală

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a revenit, joi, cu o nouă precizare cu privire la comunicările online din detenţie, menţionând că acestea se fac cu programare, au caracter confidenţial şi că supravegherea este exclusiv vizuală.

"În conformitate cu prevederile art. 66 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele private de libertate au posibilitatea de a accesa, în vederea menţinerii unei legături constante cu membrii de familie sau alte persoane, comunicările online (via Skype), în baza unei programări prealabile. Conform art. 136 din HG nr. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013 şi art. 159 din Ordinul nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranţa locurilor de deţinere din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, comunicările online au caracter confidenţial, asigurându-se supravegherea exclusiv vizual, pe toată perioada acordării dreptului", arată ANP într-un comunicat transmis AGERPRES.

Reprezentanţii instituţiei adaugă faptul că întreruperea acordării dreptului la comunicare online se poate face doar în situaţia constatării unui comportament necorespunzător - 'care periclitează starea de ordine şi disciplină, de către persoana privată de libertate şi interlocutor/i, ori în situaţia nerespectării identităţii interlocutorilor (verificarea identităţii interlocutorului/ interlocutorilor se realizează la momentul efectuării conexiunii, prin validarea datelor menţionate în cererea de acordare a dreptului)'.

Presa a relatat că Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, aflat în detenţie, a realizat cu fostul lider al PSD un interviu amplu, care va fi difuzat la un post de televiziune.

ANP a transmis că de la declararea stării de urgenţă şi până în prezent nu a aprobat solicitări de intervievare a unor deţinuţi.

"Începând cu data de 16.03.2020, odată cu decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României, şi până la momentul prezentei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online)", menţionau reprezentanţii ANP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu