ANP confirmă preluarea a 13 români extrădaţi din Italia pentru continuarea executării pedepsei în România

ANP confirmă preluarea a 13 români extrădaţi din Italia pentru continuarea executării pedepsei în România

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a confirmat, marţi, preluarea a 13 români extrădaţi din Italia pentru continuarea executării pedepsei în ţara de origine.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la extrădarea a 13 cetăţeni de naţionalitate română, din Italia, în vederea continuării executării pedepselor privative de libertate aplicate în baza mandatelor de executare în ţara de origine, Administraţia Naţională a Penitenciarelor confirmă preluarea acestora în cursul zilei de astăzi (...), urmând a fi desfăşurate demersurile necesare în vederea încarcerării la Penitenciarul Bucureşti-Rahova", se arată într-un comunicat al ANP.

Anterior, în cursul zilei de marţi, ministrul de Interne italian, Matteo Salvini, a anunţat pe contul său de Facebook că 13 români deţinuţi în Italia vor fi aduşi în România cu o cursă directă Roma - Bucureşti . "Infractorii străini găzduiţi în închisorile noastre trebuie să îşi execute pedeapsa în ţara lor de origine", a scris oficialul italian.



Cei 13 deţinuţi au fost condamnaţi pentru diferite infracţiuni - viol, omucidere, sclavie, furt calificat, contrabandă, răpire şi sechestrare de persoane.

Repatrierea acestor deţinuţi face parte dintr-un plan lansat de Ministerul de Interne în colaborare cu Ministerul Justiţiei din Italia pentru trimiterea unor deţinuţi prezenţi în închisorile italiene în ţările lor de origine. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…