ANP despre Dan Adamescu: Atestarea bacteriei invocate nu are legătură cu perioada custodierii în penitenciar

ANP despre Dan Adamescu: Atestarea bacteriei invocate nu are legătură cu perioada custodierii în penitenciar

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) informează, miercuri, că omul de afaceri Dan Adamescu a fost cazat în unitățile de detenție în conformitate cu dizabilitățile sale, iar atestarea prin examene bacteriologice a bacteriei invocate în spațiul public nu are legătură cu perioada custodierii în sistemul penitenciar.

"Solicitările înaintate de către familie reprezentanților penitenciarelor de a primi medicație au fost avizate pozitiv, medicația fiind administrată conform recomandărilor medicilor specialiști. Având în vedere că datele medicale sunt confidențiale, vă putem preciza doar că atestarea prin examene bacteriologice a bacteriei invocate nu are legătură cu perioada custodierii în sistemul penitenciar, nefiind diagnosticat în acest sens la internarea în spitalul din rețeaua publică. Cazarea acestei persoane în unitățile de detenție s-a realizat în conformitate cu dizabilitățile sale, fapt constatat și de reprezentanții Ambasadei Germaniei în România cu ocazia vizitării acestuia", se arată într-o informare a ANP.

Potrivit sursei citate, Adamescu a beneficiat de asistență medicală atât prin intermediul rețelei sanitare a ANP, cât și al rețelei sanitare publice și private, iar, din luna septembrie a anului trecut, acesta se afla sub supraveghere medicală într-o rețea sanitară privată, în vederea realizării unei intervenții chirurgicale pentru o afecțiune cronică la un picior.

"În conformitate cu procedurile legale, administrația Penitenciarului Jilava a anunțat familia persoanei decedate, a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile de detenție în care a fost custodiată persoana în cauză vor pune la dispoziția organelor competente toate informațiile și documentele necesare în vederea derulării, în bune condiții, a acestei anchete", mai precizează ANP.

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, decedat marți dimineață, arăta, într-o scrisoare deschisă transmisă AGERPRES, că "lovitura fatală" i-a fost dată tatălui său, încarcerat după condamnarea primită pe 5 iunie 2014, de bacteria stafilococul auriu, "cu care a fost contaminat în condițiile inumane din închisoare".

"În data de 24 ianuarie, imediat după miezul nopții, Dan Adamescu, în vârstă de 68 de ani, a decedat la un spital din București, fără familie lângă el. Condamnat pe 5 iunie 2014 în urma unui proces care s-a bazat pe mărturii false, a fost încarcerat consecutiv în 3 penitenciare, unde starea de sănătate i s-a agravat continuu. Spitalizat în ultimele luni de viață — pe care și le-a petrecut intubat și în comă semi-indusă — cele 15 afecțiuni de care suferea i-au slăbit constant corpul, lovitura fatală fiindu-i dată de bacteria patogenă stafilococul auriu, cu care a fost contaminat în condițiile inumane din închisoare", afirma Alexander Adamescu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre Dan Bittman şi Streinu-Cercel: „Sunt precum sacul şi peticul“