ANP: Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Deva - confirmat pozitiv cu noul coronavirus

ANP: Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Deva - confirmat pozitiv cu noul coronavirus

Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Deva a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, informează marţi Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

"Astăzi (...) o persoană privată de libertate aflată în custodia Penitenciarului Deva a fost confirmată pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Pentru certitudine, se va proceda la o retestare, administraţia locului de deţinere implementând recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara", menţionează ANP.

Conform sursei citate, deţinutul confirmat pozitiv cu COVID-19 este asimptomatic şi de la momentul încarcerării în Penitenciarul Deva a fost cazat separat de restul efectivului, conform metodologiei aplicate de sistemul penitenciar în acest context epidemiologic.

"Poliţiştii de penitenciare care au interacţionat cu persoana privată de libertate confirmată au purtat, permanent, echipament de protecţie (mască, mănuşi). Preventiv, se intensifică activităţile de dezinfectare a spaţiilor. (...) Ancheta epidemiologică este în curs", precizează ANP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /