ANPC a sancţionat cu 30.000 lei ADP sector 2 pentru neregulile din parcurile controlate

ANPC a sancţionat cu 30.000 lei ADP sector 2 pentru neregulile din parcurile controlate

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 30.000 de lei ADP sector 2 pentru deficienţele constate în trei locuri de joacă din parcurile Plumbuita, Tei şi Motodrom.

Totodată, a fost menţinută măsura complementară de oprire temporară de la prestarea serviciului pentru locurile de joacă din aceste parcuri, neregulile urmând să fie remediate până luni, 4 aprilie 2022.

"ADP sector 2 s-a angajat ca până luni, 4 aprilie, să remedieze toate deficienţele pe care comisarii noştri le-au găsit, din păcate, în cele 3 parcuri verificate. Voi urmări cu maximă atenţie, alături de colegii comisari, modul în care acest angajament va fi dus la îndeplinire, pentru ca, începând de săptămâna viitoare, cei mai mici consumatori, din această zonă a Capitalei să se poată bucura de spaţiile de joacă îngrijite şi atent amenajate, adică aduse la conformitate, pe care le merită ", a declarat Mihai Culeafă, vicepreşedintele ANPC, într-un comunicat al instituţiei transmis vineri AGERPRES.

Principalele deficienţe constatate de comisari au fost: bucăţi de tartan de pe paviment peticit sau lipsă pe alocuri, utilizarea unor tobogane metalice şi aparate de joacă cu porţiuni deteriorate, cu componente exfoliate sau ruginite, lipsa manşoanelor de protecţie din cauciuc la lanţurile leagănelor, toate băncile din parcuri aveau vopseaua exfoliată, lipsa informării scrise a publicului în zona de fitness.

ANPC a anunţat joi închiderea temporară a locurilor de joacă din cele trei parcuri din sectorul 2 al Capitalei, în urma constatării mai multor nereguli. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…