ANPC a verificat 4 supermarketuri Mega Image; amenzi contravenţionale aplicate de 68.000 de lei

ANPC a verificat 4 supermarketuri Mega Image; amenzi contravenţionale aplicate de 68.000 de lei

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a verificat 4 supermarketuri Mega Image, situate în sectorul 2 şi în comuna Popeşti Leordeni, iar pentru neregulile constatate în urma controlului a aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 68.000 lei, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

"În urma sesizărilor primite de la consumatori, acţiunile de control întreprinse de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la marile magazine se desfăşoară în continuare. Alte 4 supermarketuri Mega Image, situate în sectorul 2 şi în comuna Popeşti Leordeni, au fost verificate de comisarii ANPC", se spune în comunicat.

Echipele Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au constatat, în urma controlului, nereguli importante aplicând amenzi contravenţionale în valoare de 68.000 lei.

"Deşi controalele noastre atrag atenţia asupra unor abateri, reclamaţiile consumatorilor nu contenesc să sosească. De aceea verificarea respectării drepturilor lor de către operatorii economici se întâmplă întotdeauna cu celeritate şi fermitate, din partea noastră", a declarat Paul Anghel, director general ANPC.

Pe lângă amenzile contravenţionale s-au adăugat măsuri complementare de: oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe; oprirea temporară a prestării de servicii a raioanelor cu abateri până la remedierea deficienţelor constatate, pentru două magazine.

Deficienţele constatate de comisarii ANPC au fost: comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită; comercializarea unor fructe şi produse din carne cu modificări organoleptice evidente şi urme de mucegai; comercializarea unor produse preparate în zona de gătire a magazinului în vitrine calde neigienizate; prezenţa, în sistemul de ventilaţie al vitrinelor frigorifice de expunere a produselor la vânzare, a prafului în strat grosier, ruginei, a vopselei exfoliate; utilizarea unor vitrine frigorifice cu rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu resturi şi reziduuri alimentare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /