Anthony Fauci: Două doze de vaccin Moderna au un efect substanţial mai redus contra variantei Omicron

Anthony Fauci: Două doze de vaccin Moderna au un efect substanţial mai redus contra variantei Omicron

Efectul neutralizant anti-COVID-19 produs de schema de vaccinare din două doze cu serul Moderna este ''substanţial mai redus'' împotriva noii variante Omicron a coronavirusului, a declarat miercuri dr. Anthony Fauci, şeful Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) din SUA, potrivit Reuters.

Totuşi, adaugă Fauci, care a vorbit în timpul unui briefing de presă la Casa Albă, doza de supra-rapel (''booster'') cu serul Moderna induce o activitate neutralizantă ''la nivelul corespunzător neutralizării Omicron''.

La rândul ei, directoarea Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, a precizat la acelaşi briefing că varianta Omicron are o rată de multiplicare ridicată, producând o dublare a infectărilor aproximativ la fiecare două zile, fiind astfel mai contagioasă decât varianta Delta. Aceasta din urmă este în continuare dominantă în SUA, dar procentul infectărilor cu varianta Omicron creşte.

Companiile Pfizer şi BioNTech au anunţat săptămâna trecută că vaccinul lor anti-COVID-19 este eficace împotriva variantei Omicron dacă este administrat în trei doze.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...