Anthony Fauci, imaginea luptei împotriva pandemiei, renunță la funcția sa

Anthony Fauci, imaginea luptei împotriva pandemiei, renunță la funcția sa

Celebrul imunolog Anthony Fauci, principalul consilier al preşedintelui american Joe Biden pe probleme legate de COVID-19 şi care a devenit totodată imaginea luptei împotriva pandemiei de coronavirus în Statele Unite, a anunţat luni că îşi va părăsi atribuţiile oficiale în luna decembrie a acestui an, conform Agerpres .

Anthony Fauci a colaborat cu şapte preşedinţi americani Foto: Arhivă

În vârstă de 81 de ani, Anthony Fauci a anunţat că va renunţa şi la postul său de director al Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite (NIAID), pe care îl ocupă de 38 de ani, precizând însă că pentru el nu este încă vorba despre "o ieşire la pensie".

"Intenţionez să continui următoarea fază a carierei mele cu toată energia şi cu toată pasiunea care mi-a rămas pentru domeniul meu de activitate", a declarat medicul american într-un comunicat.

Preşedintele Joe Biden i-a adresat imediat medicului Anthony Fauci "mulţumirile (sale) profunde" pentru activitatea desfăşurată. "Statele Unite sunt acum o ţară mai puternică, mai rezilientă şi cu o sănătate mai bună datorită lui", a precizat liderul de la Casa Albă într-un comunicat.

Anthony Fauci a colaborat cu şapte preşedinţi americani, începând cu Ronald Reagan.

"A fost onoarea vieţii mele să conduc NIAID", a declarat medicul american, enumerând totodată crizele sanitare pe care omenirea le-a traversat în timpul mandatelor sale: epidemia de SIDA, Ebola, Zika...

În 2020, Anthony Faucy, deja celebru în sfera bolilor infecţioase şi a luptei împotriva SIDA, dar încă puţin cunoscut de publicul larg, a ajuns în faţa reflectoarelor la scurt timp după ce s-a alăturat grupului prezidenţial pentru combaterea noului coronavirus, creat la Casa Albă de fostul preşedinte american Donald Trump.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria