Antibiotice Iaşi pune la dispoziţia comunităţii un centru pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Antibiotice Iaşi pune la dispoziţia comunităţii un centru pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Antibiotice Iaşi pune la dispoziţia angajaţilor şi a membrilor comunităţilor învecinate companiei, în mod voluntar, propriul Centru de Studii Clinice pentru a fi centru de vaccinare anti-COVID-19, cu o capacitate de imunizare de peste 120 de persoane zilnic.

Potrivit unui comunicat de presă, Centrul de Studii Clinice funcţionează de 15 ani pe platforma de fabricaţie a companiei Antibiotice, fiind autorizat din punct de vedere sanitar de către DSP Iaşi, este ultramodern, are o capacitate de 32 de paturi dispuse în patru saloane, cabinet medical, recepţie, grupuri sanitare şi personal medical/auxiliar - medici şi asistente medicale pentru două fluxuri de acces diferite dedicate persoanelor ce urmează să fie vaccinate. Centrul asigură condiţii optime de păstrare a serurilor pentru imunizare, având agregate frigorifice calificate care permit stocarea vaccinului în condiţii optime.

"Antibiotice a organizat în mod exemplar Centrul propriu de vaccinare din cadrul companiei. Am constatat că sunt asigurate şi respectate toate măsurile de siguranţă care se impun pentru ca vaccinarea pacienţilor să se desfăşoare în cele mai bune condiţii", a declarat, prin intermediul comunicatului de presă, Manuela Trifan, inspector sanitar în cadrul DSP Iaşi.

Până în prezent, 750 de angajaţi ai companiei au ales să se vaccineze înscriindu-se pe platforma de vaccinare, demonstrând astfel că Antibiotice este implicată total în lupta pentru oprirea pandemiei şi pentru revenirea la normalitate.

"Ne-am implicat permanent şi am susţinut demersurile autorităţilor în această pandemie, iar de astăzi oferim angajaţilor noştri, precum şi ieşenilor, posibilitatea vaccinării anti-COVID-19 în condiţii de siguranţă. Poate sunt oameni nehotărâţi, care au anumite frici si nu pot fi obligaţi să facă vaccinul. Dar, prin exemplul personal al celor care zi de zi se vaccinează, până la urmă sunt convins că şi ei vor dori să facă vaccinul. Astăzi m-am vaccinat şi eu pentru că este important să rămânem sănătoşi şi am încredere că prin vaccinare acest lucru se va întâmpla şi ne vom întoarce cât mai curând la normalitate!", a declarat, prin intermediul comunicatului de presă, directorul general al Antibiotice Iaşi, Ioan Nani.

În cadrul campaniei de vaccinare, activitatea va fi susţinută de personal medical calificat (medici şi asistenţi medicali), angajaţi ai companiei, care vor asigura resursa umană necesară în procesul de imunizare. Programul Centrului va fi zilnic, de luni până duminică, între orele 8,00 şi 20,00.

Centrul de Studii Clinice este autorizat de către Agenţia Naţională a Medicamentului (ANMDMR) pentru desfăşurarea studiilor de bioechivalenţă şi de fază I atât pentru produsele Antibiotice aflate în cercetare, cât şi pentru colaboratori externi. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…