Antoneta Ioniţă (PNL Brăila): Parlamentul a făcut un gest reparatoriu pentru supravieţuitorii tragediei de la Colectiv

Antoneta Ioniţă (PNL Brăila): Parlamentul a făcut un gest reparatoriu pentru supravieţuitorii tragediei de la Colectiv

Deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă susţine că legea adoptată de Parlament în ceea ce priveşte acordarea de tratament medical pe toată durata vieţii supravieţuitorilor tragediei de la Colectiv reprezintă un gest reparatoriu, care va elimina o parte din grijile acestor oameni rămaşi cu probleme de sănătate în urma tragicului eveniment.

"Decizia de ieri a Parlamentului în privinţa supravieţuitorilor tragediei de la Colectiv are un caracter reparatoriu şi reprezintă un gest care mai elimină o parte din grijile unor oameni ce trăiesc şi vor trăi toată viaţa cu probleme de sănătate şi cu amintirea unui eveniment tragic. Legea adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, modifică o Ordonanţă a Guvernului din 2015, care se referea la plata tratamentului medical de către Ministerul Sănătăţii doar pentru perioada 2015-2016 şi o extinde pe toată durata vieţii supravieţuitorilor. Altfel spus, Ministerul Sănătăţii va plăti cheltuielile aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti", susţine Antoneta Ioniţă într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Legea mai precizează că victimele beneficiază de tratamentele medicale plătite de Ministerul Sănătăţii "pe durata vieţii (...) indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale".

"Înainte de a fi parlamentar sunt medic şi consider că o astfel de lege este una binevenită, mai ales că tratamentele sunt costisitoare, iar lipsa acestora pe o perioadă lungă ar putea pune în pericol vieţile şi aşa şubrezite de focul mistuitor de la Colectiv", a completat Antoneta Ioniţă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

3 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră