Antrenamente comune ale militarilor români și americani, în Poligonul Smârdan de la Galați

Antrenamente comune ale militarilor români și americani, în Poligonul Smârdan de la Galați

Infanteriștii americani de la Kogălniceanu se instruiesc cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galați. Antrenamentele au loc în Centrul pentru Luptă Smârdan, din Galați.

Poligonul Smârdan, judeţul Galaţi FOTO: Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”

Americanii au fost dislocați la finele anului trecut în Baza militară Mihai Kogălniceanu din Constanța. Ulterior, sute de infanteriști americani au fost relocați la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” de la Galați.

Începând cu data de 15 ianuarie, militari americani aparținând Batalionului 1-26 Infanterie al armatei SUA se instruiesc alături de infanteriștii gălățeni.

În următoarea perioadă aceștia „se vor instrui alături de militarii gălățeni după un program de instrucție planificat și adaptat în concordanță cu echipamentele și capabilitățile militare de care dispun ambele structuri.”

Scopul instruirii este de a aprofunda și perfecționa tehnicile, tacticile și procedurile de lucru, însușirea caracteristicilor și capacității de luptă generată de echipamentele militare din dotare precum și creșterea nivelului de interoperabilitate în conformitate cu cerințele NATO, au explicat reprezentanții militarilor.

Exercițiu militar amplu în poligonul Smârdan din Galați

Un exercițiu militar de amploare a avut loc în luna noiembrie în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, din Galați. Este vorba de „Justice Eagle 22.II” la care iau parte sute de militari.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale , aproximativ 700 de militari români din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est de la Craiova și aliați din Franța, Olanda, Polonia, Portugalia și Statele Unite ale Americii, cu peste 80 de mijloace tehnice, participă, până pe 23 septembrie, la exercițiul de instruire în comun „Justice Eagle 22.II” . Exercițiul militar are loc C

,,Justice Eagle” se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate membre ale NATO, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale.

Poligon de standard NATO

Poligonul Smârdan, judeţul Galaţi, a fost modernizat recent și adus la cele mai noi standarde NATO, ca urmare a unei investiții cu o valoare estimată de 29.500.000 lei, adică peste 6 milioane de euro, aprobată de Guvern în decembrie 2019.

Poligonul de tragere Smârdan se află în partea de sud a judeţului Galaţi, la 15 kilometri de municipiul Galaţi, pe teritoriul comunei Smârdan. A fost înfiinţat în 1951 şi are o suprafaţă de aproape 10.000 de hectare.

Aici se poate asigura cazarea pentru sute de militari. Acest poligon este omologat pentru exerciţii ale infanteriei, tancurilor, trupelor chimice, precum şi trageri ale aviaţiei. În ultimii ani, la Smârdan s-au derulat exerciţii militare multinaţionale de mare amploare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...