Antrenorii de fotbal nu își mai pot închiria licența. Sancțiuni drastice prevăzute de Federația Română de Fotbal

Antrenorii de fotbal nu își mai pot închiria licența. Sancțiuni drastice prevăzute de Federația Română de Fotbal

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis sancțiuni mari în sezonul viitor pentru antrenorii care își închiriază licențele.

Leonard Strizu a fost antrenor ”paravan” la FCSB

Cazul lui Leonard Strizu la FCSB, care figura ca antrenor principal doar pe hârtie, nu va mai fi posibil din sezonul viitor.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat vineri că antrenorii care își vor închiria licența vor fi suspendați doi ani și amendați cu 20.000 de lei.

De asemenea, cluburile care apelează la serviciile lor vor trebui să plătească 200.000 de lei, suma urmând să se dubleze dacă situația se va repeta.

”Exemplu concret: începând cu stagiunea viitoare, dacă FCSB îl va aduce pe Dacian Nastai de la Unirea Constanța doar ca să aibă un om cu licența Pro pe bancă, adică să fenteze regulamentul și tot Pintilii să se ocupe în realitate de echipă, clubul lui Gigi Becali va suporta sancțiunile de mai sus”, scrie gsp.ro.

În momentul de față, la nivelul Ligii I, doar FC Argeș este într-o situație similară Constantin Schumacher fiind antrenor principal al echipei, în condițiile în care adevăratul antrenor, Marius Croitoru, nu are licența Pro.

În urmă cu mai bine de o lună, Răzvan Burleanu, președintele FRF, spunea că se ia în calcul suspendarea licențelor antrenorilor ”din umbră”

„Am pornit pe un drum și nu vom da înapoi. Toleranța noastră este ZERO! Luăm în calcul sancționarea antrenorilor ”din umbră”! În momentul de față a fost o primă prezentare. După cum vedeți, ne dorim să fim tot mai restrictivi.

Luăm în calcul să suspendăm pentru o perioadă de doi ani antrenorii care își închiriază licențele”, spunea Burleanu, mai scrie gsp.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...