Anul iepurelui: Simbolul prosperității și al fericirii

Anul iepurelui: Simbolul prosperității și al fericirii

Din 22 ianuarie 2023 începe Anul Nou Chinezesc. Intrăm în anul iepurelui: Simbolul prosperității și al fericirii

Shanghai Library Pudong Branch, expoziția dedicată anului iepurellui Sursa foto : chinadaily.com.cn

Dacă iepurele este zodia ta, ai tendința de a fi blând, liniștit, umil, curtenitor și meticulos.

În cultura tradițională chineză, Festivalul Primăverii este cel mai important festival al anului pentru poporul chinez. Fiind unul dintre cele douăsprezece animale din zodiacul chinezesc, iepurele nu este doar drăguț, ci are și multe implicații interesante.

Atunci când un chinez te întreabă despre zodie, scopul său real nu este doar de a înțelege semnul tău, ci și de a te întreba politicos vârsta sau de a afla caracteristicile personalității tale. Dacă iepurele este zodia ta, ai tendința de a fi blând, liniștit, umil, curtenitor și meticulos.

În cultura tradițională chineză, iepurii au fost întotdeauna considerați animale de bun augur. În antichitate, iepurii albi erau simbolul prosperității naționale. Există, de asemenea, nenumărate povești tradiționale despre iepuri. Imaginea iepurelui descris ca fiind " Zeița Lunii" este, de asemenea, adânc înrădăcinată în inimile oamenilor. Primul rover lunar al Chinei este, de asemenea, numit "Iepurele de jad".

În inimile oamenilor, imaginea iepurelui a purtat mereu în suflet, timp de mii de ani, urmărirea constantă a poporului chinez de a merge mai sus și mai departe. Este blând, frumos, pașnic și sănătos. În 2023, suntem cu toții pregătiți pentru venirea "iepurelui" .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

4 Asta e Rusia, oameni buni!

5 Așa o fi?