Anul Nou: Sărbătoare cu artificii, concert şi public cu măşti în piaţa centrală din Phenian, dar fără distanţare socială

Anul Nou: Sărbătoare cu artificii, concert şi public cu măşti în piaţa centrală din Phenian, dar fără distanţare socială

Piaţa centrală din capitala nord-coreeană Phenian s-a umplut joi seara de o mulţime de petrecăreţi veniţi să vadă concertul şi artificiile de Anul nou, pe fondul restricţiilor impuse pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, au transmis media de stat nord-coreene citate de Reuters.


Televiziunea publică a arătat participanţi la festivităţi purtând măşti faciale, dar stând aproape unul de altul în Piaţa Kim Ir Sen, cu baloane şi lumini în mâini.

Artiştii, care nu purtau măşti de protecţie, au cântat şi dansat pe o scenă decorată cu un uriaş "2021" colorat. Oameni de zăpadă gigantici băteau cadenţa în timp ce cântăreţii interpretau cântece patriotice, cu refrene precum "Glorie generalului Kim Jong Un" şi "Cel mai mult îmi iubesc ţara".

Totuşi, festivităţile au fost "clar" mai limitate ca amploare decât în anii trecuţi, a apreciat Colin Zwirko, corespondentul NK News, cu sediul la Seul (Coreea de Sud).

Coreea de Nord a susţinut că nu a înregistrat cazuri de contaminare cu noul coronavirus, deşi a efectuat mii de teste, iar guvernul nord-coreean a închis aproape complet graniţele ţării şi a adoptat şi alte măsuri stricte pentru a împiedica apariţia epidemiei. Totuşi, oficiali din Coreea de sud şi SUA au exprimat îndoieli că nu au existat deloc cazuri de infectare.

În octombrie, liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat în aceeaşi piaţă din Phenian o paradă militară la care au defilat mii de soldaţi fără mască.

Coreea de Nord se pregăteşte săptămâna aceasta pentru un amplu congres al partidului conducător, a cărui dată exactă nu a fost anunţată, dar potrivit agenţiei de presă de stat KCNA delegaţii au început deja să sosească în capitală.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria