Anul universitar începe luni la UMF 'Carol Davila' din Bucureşti; peste 13.000 de studenţi

Anul universitar începe luni la UMF 'Carol Davila' din Bucureşti; peste 13.000 de studenţi

Peste 13.000 de studenţi, dintre care 2.271 în anul I, vor începe, luni, anul universitar 2021 - 2022 la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, noua generaţie de studenţi va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii de licenţă, numele "Academician Nicolae Cajal", ilustru medic virusolog, personalitate marcantă a medicinei româneşti şi internaţionale.

Alături de cei 2.271 de "boboci", la UMF "Carol Davila" mai studiază 9.216 de studenţi în anii superiori, aproximativ 1.900 de masteranzi şi doctoranzi.

"Ne aflăm deja în cel de-al doilea an al pandemiei de COVID-19 şi din nefericire într-un al patrulea val generat de virusul SARS-CoV-2, perioadă extremă în care încercăm să păstrăm într-o aceeaşi linie educaţională tradiţională întreaga platformă didactică din cadrul universităţii noastre şi, cu certitudine, cu respectarea strictă a tuturor condiţiilor de siguranţă epidemiologică, dar cu rezerva faptului că, în funcţie de evoluţia pandemiei, anumite cursuri ar putea fi redirecţionate către mediul online şi după un program adaptat fiecărei discipline de studiu", a declarat rectorul UMF "Carol Davila", Viorel Jinga, citat în comunicat.

Dintre cei 2.271 de studenţi înscrişi în anul I la studiile de licenţă, 55 sunt în sectorul români de pretutindeni, 330 studenţi străini la modulul de limba engleză şi 175 studenţi străini la modulul de limba română.

Tot luni, Agenţia Naţională de Transplant, împreună cu Universitatea "Carol Davila" şi în colaborare cu Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, va da startul campaniei "Transplantul înseamnă viaţă", ce are ca obiectiv principal responsabilizarea cadrelor medicale, pe de o parte, dar şi conştientizarea şi sensibilizarea populaţiei generale referitor la donarea de organe. Cu această ocazie, va fi organizată, în Holul de Onoare din cadrul Palatului Facultăţii de Medicină, o expoziţie de pictură tematică realizată de către studenţii UNARTE. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...