Anunţ umilitor pentru britanici: o fermă din Anglia le cere englezilor care vor o slujbă să vorbească fluent româna sau bulgara

Anunţ umilitor pentru britanici: o fermă din Anglia le cere englezilor care vor o slujbă să vorbească fluent româna sau bulgara

Anunţ ciudat pe site-ul proiectului „Culege pentru Marea Britanie”, conceput pentru a-i stimula pe britanicii fără loc de muncă în perioada aceasta să se angajeze în fermele locale. Cei interesaţi trebuie să vorbească fluent română sau bulgară, iar limba engleză este necesară doar pentru unele poziţii.

O firmă a postat site-ul proiectului guvernamental „Culege pentru Marea Britanie” („Pick for Britain”) un anunţ în care precizează că cei interesaţi trebuie să vorbească fluent bulgară sau română.

Producătorul de produse alimentare S&A, din Kent, face publicitate pentru a găsi asistenţi de irigaţii pe site-ul web al Guvernului, care recrutează britanici în şomaj tehnic sau fără locuri de muncă pentru a acoperi golurile din sectorul agricol în această vară, relatează The Sun.

În ciuda faptului că site-ului web e adresat britanicilor temporar fără muncă din cauza crizei Covid-19, anunţul precizează că este obligatorie cunoaşterea limbii române sau a celei bulgare.

Campania este concepută pentru a ajuta fermierii care sunt puşi în faţa imposibilităţii de a-şi recolta fructele de vară din cauza restricţiilor de călătorie în Marea Britanie a muncitorilor din estul Europei.

Engleza, doar pentru unele posturi

Cunoaşterea limbii engleze este necesară doar pentru „unele poziţii”, spune anunţul. S&A este una dintre companiile care publică locuri de muncă vacante pe site-ul Pick for Britain, care a fost lansat la începutul acestei săptămâni ca parte a ofertei Guvernului de a ajuta fermierii să găsească muncitori pentru sezonul de vară şi de recoltare.

Reclamele postate de firmă se referă la slujbe de „asistenţii la irigare”, care se plătesc cu sume între 8,21 şi 8,98 lire sterline pe oră.

„Pentru a solicita o poziţie calificată, va trebui să vorbiţi română şi/sau bulgară fluent. Limba engleză este esenţială pentru anumite poziţii.”

Firma S&A se descrie ca „cultivator, importator, exportator şi ambalator de fructe moi şi sparanghel”.

Departamentul care supraveghează campania „Pick for Britain” nu a reacţionat încă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

4 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …