AP: Forțele armate ucrainene au încetat să mai folosească tancurile Abrams din cauza vulnerabilității lor la dronele rusești

AP: Forțele armate ucrainene au încetat să mai folosească tancurile Abrams din cauza vulnerabilității lor la dronele rusești

Potrivit agenției de știri AP, Statele Unite lucrează cu ucrainenii pentru a dezvolta noi tactici, după ce situația de pe câmpul de luptă „s-a schimbat semnificativ” din cauza utilizării active a dronelor de către trupele ruse.

Tanc Abrams. Foto: Getty Images

Forțele armate ucrainene (AFU) au încetat să mai folosească tancurile Abrams furnizate de Statele Unite din cauza vulnerabilității lor la dronele rusești, a transmis joi Associated Press (AP), citând oficiali americani.

Washingtonul lucrează cu ucrainenii pentru a dezvolta noi tactici după ce situația de pe câmpul de luptă „s-a schimbat semnificativ” din cauza utilizării active a dronelor de către trupele ruse. Forțele Armate ucrainene nu sunt în măsură să protejeze aceste tancuri, acestea sunt detectate rapid de drone, nota agenția.

Anterior, The New York Times a relatat că Rusia a scos din luptă cinci tancuri Abrams în ultimele două luni. Se pare că încă cel puțin trei tancuri ar fi suferit avarii minore, de la începutul anului.

Pe 6 martie , editorialistul revistei americane The National Interest Peter Suchiu a numit Ucraina un „cimitir de tancuri” în lumina distrugerii vehiculelor blindate occidentale furnizate Kievului în zona de conflict.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a spus pe 2 aprilie că Forţele Armate ucrainene au pierdut peste 80 de mii de oameni şi 14 mii de arme din ianuarie, inclusiv peste 1.200 de tancuri şi alte vehicule blindate de luptă (cifră mai degrabă exagerată, n.r., conform estimărilor surselor independente).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…