AP: SUA l-a ucis pe liderul al-Qaeda al-Zawahiri în Afganistan

AP: SUA l-a ucis pe liderul al-Qaeda al-Zawahiri în Afganistan

Un înalt oficial al administraţiei de la Washington a declarat luni grupului de presă de la Casa Albă: „În weekend, Statele Unite au condus o operaţiune de combatere a terorismului în Afganistan împotriva unei ţinte de profil înalt al-Qaeda.” „Operaţiunea a avut succes şi nu au existat victime civile. "- a spus oficialul.

Se aşteaptă ca preşedintele Joe Biden să declare în curând că a avut loc o „operaţiune de combatere a terorismului de succes”.

Al-Zawahiri a preluat conducerea Al-Qaeda după asasinarea lui Osama bin Laden în 2011. Al-Zawahiri avea 71 de ani.

Duminică, postul de televiziune afgan Ariana News a informat că o clădire rezidenţială situată în cartierul Sherpur al capitalei afgane a fost lovită de o rachetă. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime. Reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne în guvernul interimar al Afganistanului format din mişcarea radicală „Taliban” a confirmat această informaţie canalului.

Ministrul adjunct al Culturii şi Informaţiei în guvernul taliban, Zabihullah Mujahid, a emis luni pe pagina sa de Twitter o declaraţie în care a spus că serviciile de securitate şi informaţii ale „Emiratului Islamic al Afganistanului” (numele statului folosit de talibani) „ a investigat incidentul şi a stabilit că atacul a fost efectuat cu drone americane. Acesta notează că noile autorităţi afgane „condamnă ferm acest atac” şi îl consideră o încălcare a dreptului internaţional şi a acordului de la Doha. „Asemenea acţiuni sunt o repetare a experienţei nereuşite din ultimii 20 de ani şi sunt contrare intereselor Statelor Unite, Afganistanului şi ale întregii regiuni”, a subliniat Mujahid.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...