Apărarea cibernetică a SUA, ridicată la rang de comandament unificat

Președintele american Donald Trump a ridicat vineri apărarea cibernetică a SUA la rang de comandament combatant unificat, după modelul comandamentelor regionale și ale forțelor speciale, subliniind astfel importanța pe care o atribuie unui domeniu crucial pentru securitatea națională, relatează AFP.

Acest nou comandament "va întări operațiunile noastre în spațiul cibernetic și va crea mai multe oportunități pentru a ameliora apărarea națiunii noastre" și "arată mobilizarea noastră crescută împotriva amenințărilor din spațiul cibernetic și va ajuta la asigurarea aliaților și partenerilor noștri, descurajându-i pe adversarii noștri", a afirmat președintele într-un comunicat.

United States Cyber Command va avea deci același rang cu alte comandamente specializate (forțe speciale, logistică, transport, descurajare nucleară) și diferite comandamente regionale care acoperă și conduc operațiuni ale diferitelor arme în arii restrânse.

Crearea sa urmează să permită eficientizarea mai mare a lanțului de comandă în operațiunile care cer adesea să se reacționeze foarte rapid, dar și dezvoltare a noi medote de război electronic și informatic.

Un punct delicat rămâne cel al separării noului comandament de National Security Agency — agenția de informații electronice — care joacă un rol-cheie în acest nou teren de luptă. Ministrul apărării Jim Mattis are misiunea de a studia modalitățile pentru aceasta și de a face propuneri adecvate, subliniază comunicatul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

2 Informație / Sondaje negre pentru PSD în București! Un singur primar de sector mai are șanse să fie ales. Băsesc…

3 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

4 Declarația lunii / Mihai Tudose despre o fostă angajată: Dacă o pui pe o insulă pustie, în două zile se ceartă c…

5 Un articol de citit!