Apărarea cibernetică a SUA, ridicată la rang de comandament unificat

Apărarea cibernetică a SUA, ridicată la rang de comandament unificat

Președintele american Donald Trump a ridicat vineri apărarea cibernetică a SUA la rang de comandament combatant unificat, după modelul comandamentelor regionale și ale forțelor speciale, subliniind astfel importanța pe care o atribuie unui domeniu crucial pentru securitatea națională, relatează AFP.

Acest nou comandament "va întări operațiunile noastre în spațiul cibernetic și va crea mai multe oportunități pentru a ameliora apărarea națiunii noastre" și "arată mobilizarea noastră crescută împotriva amenințărilor din spațiul cibernetic și va ajuta la asigurarea aliaților și partenerilor noștri, descurajându-i pe adversarii noștri", a afirmat președintele într-un comunicat.

United States Cyber Command va avea deci același rang cu alte comandamente specializate (forțe speciale, logistică, transport, descurajare nucleară) și diferite comandamente regionale care acoperă și conduc operațiuni ale diferitelor arme în arii restrânse.

Crearea sa urmează să permită eficientizarea mai mare a lanțului de comandă în operațiunile care cer adesea să se reacționeze foarte rapid, dar și dezvoltare a noi medote de război electronic și informatic.

Un punct delicat rămâne cel al separării noului comandament de National Security Agency — agenția de informații electronice — care joacă un rol-cheie în acest nou teren de luptă. Ministrul apărării Jim Mattis are misiunea de a studia modalitățile pentru aceasta și de a face propuneri adecvate, subliniază comunicatul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”