Aparate Eurofighter spaniole din Bulgaria, alertate pentru a intercepta două avioane deasupra Mării Negre

Aparate Eurofighter spaniole din Bulgaria, alertate pentru a intercepta două avioane deasupra Mării Negre

Două din cele patru avioane de vânătoare Eurofighter pe care Spania le-a dislocat săptămâna trecută în Bulgaria în cadrul unei misiuni de poliţie aeriană a NATO au fost ridicate de la sol joi pentru a intercepta deasupra Mării Negre două avioane neidentificate ce zburau în direcţia frontierei bulgare, transmite agenţia EFE.

Piloţii spanioli nu au reuşit să identifice avioanele, întrucât acestea s-au retras, a declarat şeful Statului Major bulgar, Emil Eftimov.

Avioanele spaniole dislocate la baza aeriană bulgară Graf Ignatievo au fost alertate în jurul orei locale 09:00 de către comandamentul NATO de la Torrejón (Spania) despre apropierea de teritoriul bulgar a două avioane dinspre est.

Cele două avioane spaniole au zburat într-un circuit de aşteptare în zona oraşului bulgar Varna până la retragerea celor două avioane neidentificate, probabil ruseşti, care nu au încălcat spaţiul aerian al Bulgariei.

''Este o misiune obişnuită. Nu este prima dată în ultimele luni când trimitem avioane în situaţii în care avioane ruseşti se apropie de limita spaţiului aerian al Bulgariei, fără a o încălca'', explică o sursă militară, subliniind că nu este un caz neobişnuit, chiar dacă el survine în această perioadă de tensiuni legate de Ucraina.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...