Apariție rară - Cinci planete pot fi văzute pe cerul de dimineață

Apariție rară - Cinci planete pot fi văzute pe cerul de dimineață

​În luna iunie, înainte de răsăritul Soarelui vor putea fi văzute cu ochiul liber cinci planete, o apariție care nu s-a mai petrecut din 2004. Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn vor putea fi văzute cu ochiul liber pentru foarte puțin timp, înainte ca cerul să fie luminat de Soare.

Cel mai bun moment pentru a le vedea este cu 30 de minute înainte de răsăritul Soarelui. Mercur se va vedea tot mai bine cu cât ne vom apropia de finalul lunii iunie.

Este ceva normal să se poată vedea două - trei planete pe cerul dimineții, dar cinci planete reprezintă o apariție specială. Următoarea apariție de acest gen se va petrece în 2040.

Venus și Jupiter vor fi cel mai ușor de observat, Marte se va vedea slab, iar Mercur va fi cel mai complicat de observat, fiind foarte jos pe cer și va fi tare greu de văzut cu ochiul liber, dar ceva mai ușor cu un binoclu.

Saturn, care se află la 1,4 miliarde de km de Terra, este prima planetă care răsare: pe la ora 1.30 la începutul lunii și la 23:30, la sfârșitul lui iunie.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante