Apel la evacuarea Hersonului: Autoritățile locale afirmă că nu mai pot furniza apă și căldură

Apel la evacuarea Hersonului: Autoritățile locale afirmă că nu mai pot furniza apă și căldură

Consiliul Municipal din Herson, în sudul Ucrainei, le-a cerut vineri seară locuitorilor orașului și celor din localitățile din apropiere să se refugieze în zone mai sigure pentru supraviețuire.

Herson: Lipsa apei, o problemă apărută pe fondul invaziei ruse FOTO EPA-EFE

„Trupele ruse continuă să terorizeze colectivitatea noastră teritorială. Localitățile situate în apropiere de fluviul Nipru sunt cele mai expuse. Din cauza atacurilor constante, este aproape imposibil să asigurăm în mod stabil aprovizionarea cu căldură și apă. Cea mai bună opțiune de protecție este evacuarea către zone mai sigure”, se arată într-un comunicat difuzat pe Telegram.

Autoritățile din Herson au pus la dispoziție un număr de contact în vederea organizării evacuării.

Potrivit guvernatorului Oleksandr Prokudin, forțele armate ale Rusiei au lansat 74 de atacuri în ultimele 24 de ore asupra teritoriului regiunii Herson situat pe malul drept al fluviului Nipru. Acest teritoriu a fost eliberat în noiembrie anul trecut după peste opt luni de ocupație rusească. Celălalt teritoriu al regiunii Herson, situat pe malul estic al fluviului Nipru, este ocupat în continuate de forțele armate ale Rusiei.

Patru dintre atacurile anunțate de Prokudin au vizat clădiri rezidențiale și un spital din orașul Herson. O persoană a fost ucisă în aceste atacuri.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat joi în regiunea Herson, a doua zi după o vizită pe linia de apărare de la Bahmut. Președintele Ucrainei s-a dus în special la Posad-Pokrovske, o localitatate devastată din cauza războiului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”