APIA efectuează plata sumelor cuvenite sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020

APIA efectuează plata sumelor cuvenite sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat autorizarea la plată a sumelor cuvenite sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020, termenul final de plată fiind 30 noiembrie 2021, a anunţat vineri instituţia.

Astfel, din suma totală autorizată de 24,84 milioane lei alocată unui număr total de 17.989 rentieri/beneficiari, vineri, 28 mai, APIA a efectuat plata în valoare de 11,35 milioane lei, pentru un număr de 7.756 renţieri/beneficiari.

APIA precizează că rentierii plătiţi vineri au solicitat plata prin cont bancar, obţinând viza carnetelor de rentier în perioada 1 martie - 30 aprilie 2021.

"Menţionăm că viza anuală a carnetelor de rentier pentru anul 2020 poate fi obţinută pe baza informaţiilor transmise de către rentieri, prin mijloace electronice, poştă/curier, telefonic, urmare a restricţiilor impuse/condiţiilor specifice din acest an, cauzate de pandemia Covid 19.", se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare vor fi autorizaţi la plată şi ceilalţi rentieri care vor solicita vizarea carnetului până la 30 august 2021, conform legislaţiei specifice.

"Moştenitorii care solicită plata rentei viagere agricole cuvenită rentierului pentru anul 2020, vor fi autorizaţi doar dacă depun documente justificative până la data de 15 octombrie 2021, în condiţiile legislaţiei specifice. Termenul final de plată pentru anul 2020 este de 30 noiembrie 2021.", potrivit reprezentanţilor APIA.

Totodată, în cazul în care sumele virate de APIA către rentieri sunt returnate în contul agenţiei din diverse motive, APIA poate relua plata acestora în termen de 3 ani de la data-limită anuală de plată (30 noiembrie al fiecăruia an), inclusiv în caz de deces al rentierului, către moştenitorii legali ai acestora având la bază documentele justificative aferente. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...