APIA: Numărul cererilor unice de plată depuse în Campania 2021 a depăşit 255.000

APIA: Numărul cererilor unice de plată depuse în Campania 2021 a depăşit 255.000

Fermierii au depus, până în prezent, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, un total de 255.776 de solicitări, pentru o suprafaţă de peste 1,26 milioane de hectare, conform Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Potrivit sursei citate, Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 17 mai 2021, în conformitate cu prevederile OMADR nr. 46/01.03.2021 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plată pentru anul 2021.

"Întrucât siguranţa în contextul pandemiei Covid 19 este foarte importantă pentru instituţia noastră, fermierii pot să-şi înregistreze cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la centrele judeţene/locale APIA şi/sau al Municipiului Bucureşti", se menţionează în comunicat.

Completarea Cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicaţiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunţită a utilizării aplicaţiei se găseşte în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistenţă.

Reprezentanţii APIA menţionează că se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

"Documentele care se ataşează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/paşaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, către Centrele judeţene/locale APIA şi al Municipiului Bucureşti de care aparţin fermierii.", se mai spune în comunicat.

Potrivit sursei APIA, informaţiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărţile şi listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar şi ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA şi pe site-ul Agenţiei: www.apia.org.ro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...