Apocalipsa, spaima care dă târcoale în vreme de război. Preotul Dan Damaschin: „Trebuie să fim curați înaintea lui Dumnezeu, fără dușmănii“

Apocalipsa, spaima care dă târcoale în vreme de război. Preotul Dan Damaschin: „Trebuie să fim curați înaintea lui Dumnezeu, fără dușmănii“

Internetul a început să fie din nou plin de spaima oamenilor că sfârşitul lumii este aproape. Aceştia se tem de anumite semne care ar indica acest lucru: de la războaie, până la secarea unor ape. Preoții și psihologii explică acest fenomen și spun ce ar trebui să ne preocupe, de fapt.

Apocalipsa SURSĂ FOTO Shutterstock

Astfel, aceste informaţii au ajuns să se răspândească foarte rapid în mediul online, fiind luate în serios de către mulţi utilizatori.

De ce cred unii români că sfârşitul este aproape?

Războaiele, cutremurele, dar şi alte evenimente tragice care au avut loc în ultima vreme la nivel mondial îi fac pe mulţi să creadă că viaţa pe Pământ se va sfârşi în curând. Sunt internauţi care caută și prezintă „legături“ între pasaje biblice şi evenimentele care au loc în acest moment.

Pasajele care îi înspăimântă pe oameni au legătură cu războaiele care se duc în acest moment la nivel mondial, cum ar fi acesta: „Marcu 13:7-8 Când veţi auzi despre războaie şi veşti de războaie, să nu vă înspăimântaţi, căci lucrurile acestea trebuie să se întâmple. Dar încă nu va fi sfârşitul. Un neam se va scula împotriva altui neam şi o împărăţie, împotriva altei împărăţii; pe alocuri vor fi cutremure de pământ, foamete şi tulburări. Aceste lucruri vor fi începutul durerilor.“

Totodată, ştirile care spun că Râul Eufrat seacă au reuşit să bage spaima în unii oameni, care au făcut rapid legătura între acest fenomen şi Cartea Apocalipsei. Conform Bibliei, în capitolul Geneza sau Facerea, fluviul Eufrat este una din cele patru ape care curg din Grădina Edenului. Este al patrulea râu, după Pison, Gihon și Tigru, care se formează din râul care curge din grădina Raiului.

Tot căutătorii de semne iau în calcul Apocalipsa după Sfântul Ioan, care spune că atunci când Eufratul va seca, acest lucru va însemna că Armaghedonul, bătălia finală între oștile conduse de Iisus Hristos și cele supuse Satanei, este aproape.

„Pe fiecare creştin trebuie să-l preocupe doar propriul sfârşit"

Preoţii ţin să îi liniştească pe cei care cred în astfel de teorii prezentate pe internet. Astfel, conform părintelui Dan Damaschin de la Iași, fiecare creştin trebuie să fie preocupat pentru propriul sfârşit, care poate veni în orice moment şi să nu dea atenţie acestor speculaţii sau teorii vehiculate.

Sfârşitul fiecăruia poate interveni în multe moduri, trebuie să ne preocupe, pe toţi, sfârşitul personal. Trebuie să ne rugăm, să fie pace, pentru că Dumnezeu poate aduce pace pe Pământ. Nu trebuie să pândim Apocalipsa care poate veni peste o mie de ani, dar şi la noapte. Nu trebuie să susţinem aceste teorii apocaliptice. Apocalipsa, pentru mine, este că există copii în spitale, copii care suferă de foamete. Creştinul nu are voie să se înspăimânte, să promoveze astfel de teorii. Preocuparea noastră trebuie să fie sfârşitul propriu, care poate veni în orice clipă, în urma unui accident vascular, a unui accident rutier, oricând. Trebuie să avem grijă că atunci când ne întâlnim cu Dumnezeu să fim cât mai curaţi, să nu avem duşmănii sau alte astfel de păcate", a precizat preotul Dan Damaschin.

Cum pot fi afectaţi cei care cred aceste teorii

Psihologii consideră că aceste teorii, expuse în mod obsesiv în mediul online, pot avea efecte negative asupra unor categorii de persoane.

Există persoane care iau în serios aceste teorii. Vorbim aici despre persoane neformate, care nu ştiu să selecteze corespunzător informaţia pe care o primesc în mediul online. Vorbim de copii, dar şi de bătrânii care petrec timpul în fața ecranelor. Aceste informaţii, prezentate la nesfârşit, de diferite surse, pot conduce la reale probleme, precum anxietate sau stări de depresie", a precizat Andreea Coman, psiholog clinician.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?