Aproape 100 de mineri ucraineni blocați în subteran după bombardamentele rusești

Aproape 100 de mineri ucraineni blocați în subteran după bombardamentele rusești

98 de mineri sunt în continuare blocați în subteran în urma bombardamentelor rusești de luni, asupra orașului Krivoi Rog, a scris agenția de presă de stat ucraineană Ukrinform.

98 de mineri sunt blocați în subteran în Ucraina / Foto Arhivă

Oamenii au rămas blocați în subteran din cauza unor întreruperi de curent cauzate de atacurile rusești. Salvatorii încearcă să-i elibereze, mai precizează sursa citată de The Guardian .

Aproape 900 de mineri au rămas blocați în patru mine în urma atacurilor, dar majoritatea au fost de atunci eliberați.

„Toate țintele desemnate” de armata rusă au fost lovite în atacurile cu rachete efectuate luni asupra infrastructurii militare, de comunicații și energetice din Ucraina, a susținut luni Ministerul Apărării de la Moscova.

De cealaltă parte, Kievul afirmă că aceste atacuri, care au avut loc la ore de vârf în opt regiuni, par să fi fost planificate în mod deliberat încă din primele zile ale acestei luni pentru a ucide civili.

La câteva ore după bombardamente, Vladimir Putin a numit aceste atacuri drept represalii pentru explozia produsă sâmbătă pe Podul Crimeei, acuzând Ucraina de un „atac terorist”.

Potrivit Kievului, armata rusă a lansat 83 de rachete - 43 doborâte - și 17 drone iraniene Shahed împotriva mai multor orașe, printre care Kiev, Liov, Ternopol și Dnipro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale