Aproape 220 de milioane de oameni rămași în întuneric după o pană de curent majoră, în Pakistan

Aproape 220 de milioane de oameni rămași în întuneric după o pană de curent majoră, în Pakistan

O pană de curent majoră a avut loc luni dimineață, în Pakistan. Defecțiunea a avut loc la rețeaua electrică națională și a lăsat aproape 220 de milioane de oameni fără acces la electricitate.

Pana de curent in Pakistan FOTO EPA

Ministrul Energiei, Khurrum Dastagir, a declarat că defecțiunea rețelei a avut loc în urma unei „variații de frecvență”, în sudul Pakistanului, dar în acest moment lucrările de mentenanță progresează. Dastagir nu a oferit mai multe detalii despre cât de mult va dura remedierea problemei și când oamenii vor avea din nou acces la electricitate.

Capitala Islamabad a fost grav afectată de pana de curent produsă luni. De asemenea sunt afectate și alte orașse mari precum Lahore, Karachi sau Peshawar. În Quetta, pana de curent a afectat mai multe spitale, piețe și gospodării, relatează Libertatea .

Întreruperea de curent din Pakistan are loc într-un moment tensionat în care țara se confruntă cu multe dificultăți, printre care și o criză energetică majoră. O pană majoră a mai avut loc și în 2021, atunci când milioane de oameni din Pakistan au rămas în întuneric timp de câteva ore.

La începutul lunii ianuarie, prim-ministrul Shehbaz Sharif a ordonat reducerea consumului de energie considerabil, chiar și cu 30%. El a ordonat ca piețele să fie închise până la ora 20:30, iar restaurantele până la ora 22:00.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă