Aproape 250 de persoane sunt dispărute în urma cutremurului din Japonia. Fiecare zi care trece scade speranța de a găsi supraviețuitorii în viață

Aproape 250 de persoane sunt dispărute în urma cutremurului din Japonia. Fiecare zi care trece scade speranța de a găsi supraviețuitorii în viață

Risc Seismic

Echipele de salvare din Japonia se grăbesc să găsească 242 de persoane dispărute după un cutremur devastator de Anul Nou. Perioada critică de 72 de ore pentru găsirea supraviețuitorilor de la momentul cutremurului s-a încheiat joi, 4 ianuarie, seara, conform bbc

Japonia, după cutremur: Foto EPA/EFE

Vineri, 5 ianuarie, bilanțul deceselor cauzate de cutremurul de magnitudine 7,6 în peninsula Noto, izolată, a crescut la 92

Forțele de autoapărare ale Japoniei au dublat numărul de trupe implicate în operațiunile de salvare și ajutor la 4.600, a raportat agenția de știri Kyodo.

Mulți oameni sunt presupuși a fi prinși sub casele lor prăbușite - în principal în orașele Suzu și Wajima. Structurile din lemn nu au fost construite pentru a rezista cutremurelor puternice care afectează frecvent țara.

Zeci de mii de locuitori sunt încă fără energie electrică și apă, în timp ce sute rămân izolate de ajutor din cauza alunecărilor de teren și drumurilor blocate.

"Nu ne vom da bătuți", a declarat premierul japonez Fumio Kishida după o întâlnire cu oficialii de răspuns la dezastre vineri.

Premierul a îndemnat echipele de salvare și ajutor să nu lase nici o piatră neîntoarsă în eforturile de a ajunge la comunitățile afectate.

Cutremurul de luni, 1 ianuarie, seara, a declanșat și un mic tsunami care a inundat cel puțin 296 de acri (120 ha) de teren, conform ministerului japonez al terenurilor.

Japonia declarat că va cheltui 4,74 miliarde de yeni (34 de milioane de dolari) din rezervele bugetare pentru a ajuta victimele

Fotografiile postate de Forțele Terestre de Autoapărare ale Japoniei arătau trupele încărcând alimente, apă potabilă și produse de igienă în camioanele aliniate pe drum. Soldații se ocupau și de curățarea noroiului și a detritusului de pe drumurile afectate de alunecări de teren.

Într-o altă fotografie, trupele erau surprinse cărați un supraviețuitor pe o targă peste un traseu acoperit de zăpadă.

BBC a observat distrugeri extinse într-o vizită la Wajima miercuri, unde unele case și vehicule erau strivite sub betonul care se prăbușea. Multe dintre casele tradiționale din lemn ale orașului s-au prăbușit.

Orașul cu o populație de 23.000 de locuitori pare acum asemănător unui oraș pustiu, deoarece cea mai mare parte a oamenilor au ținut cont de avertismentele timpurii privind evacuarea, atunci când erau prognozate tsunamiuri.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?