Aproape 2.500 de „cărăuși de bani” au fost arestați în întreaga lume în timpul unei operațiuni speciale

Aproape 2.500 de „cărăuși de bani” au fost arestați în întreaga lume în timpul unei operațiuni speciale

După cum menționează Europol, operațiunea s-a desfășurat de la mijlocul lunii septembrie până la sfârșitul lunii noiembrie.

Suspect arestat pentru spălare de bani. Foto: Europol

Agențiile de aplicare a legii din 25 de țări, în principal membre ale UE, au arestat aproape 2.500 de „cărăuși de bani” care ajută grupurile criminale să spele fondurile obținute ilega, a anunțat luni Agenția Europeană de Poliție (Europol), care a derulat operațiunea în colaborare cu Agenția Europeană pentru Cooperare în Justiție (Eurojust), Interpol și Federația Bancară Europeană.

După cum menționează Europol, operațiunea s-a desfășurat de la mijlocul lunii septembrie până la sfârșitul lunii noiembrie. În cursul acesteia au fost identificați 8.755 de cărăuși de bani, dintre care 2.469 au fost arestați.

Operațiunea a permis identificarea a peste 4.089 de tranzacții frauduloase, interceptarea a 17,5 milioane de euro și inițierea a 1.648 de anchete penale”, a adăugat organizația.

Money mules” (cărăușii de bani, n.ed.) sunt persoane care primesc bani, inclusiv în formă electronică, de la terți pentru a fi transferați în continuare altor persoane pentru un anumit comision. „Cărăușii”, de regulă, sunt folosiți de grupurile infracționale, inclusiv de cele care activează în spațiul virtual, pentru a spăla banii obținuți în urma diferitelor activități ilegale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…