Aproape 60.000 de persoane cu vârsta peste 55 de ani, programate la imunizare cu vaccin AstraZeneca

Aproape 60.000 de persoane cu vârsta peste 55 de ani, programate la imunizare cu vaccin AstraZeneca

Un număr de 59.522 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani au fost programate la imunizare cu vaccinul anti-COVID AstraZeneca începând din momentul în care s-a ridicat restricţia de vârstă.

"Din momentul ridicării restricţiei de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, din care 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani", informează pagina de Facebook a platformei de vaccinare anti-COVID.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 a anunţat luni că s-a decis renunţarea la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Potrivit sursei citate, măsura vine ca urmare a apariţiei noilor date ştiinţifice, "a experienţei şi deciziilor" altor state europene, precum şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulţilor cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului.

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”