Aproape jumătate dintre germani se opun unui al patrulea mandat de cancelar al Angelei Merkel (sondaj)

Aproape jumătate dintre germani se opun unui al patrulea mandat de cancelar al Angelei Merkel, după alegerile parlamentare de anul viitor, relevă un sondaj de opinie realizat de Insa pentru revista germană Cicero, transmite miercuri Reuters.

Ancheta sociologică arată că 48% dintre germanii cu drept de vot nu susțin afirmația ''Sunt pentru rămânerea Angelei Merkel în funcția de cancelar și după alegerile federale din 2017''.

Circa 27% dintre germani afirmă că vor ca lidera conservatorilor germani să rămână la conducerea guvernului și după alegerile de anul viitor, în timp ce 25% au declarat că nu au o opinie privind acest subiect sau nu au răspuns deloc.

''Rezultatele acestui sondaj arată că germanii sunt tot mai plictisiți de Merkel, care se află la putere deja de 11 ani'', a explicat redactorul-șef al revistei Cicero, Christoph Schwennicke.

El a adăugat că maniera în care Merkel a gestionat criza migranților este, de asemenea, un factor important. ''Acțiunea ei solitară în criza refugiaților vara trecută a fost o greșeală, atât la nivel național, cât și la cel european'', a spus Schwennicke.

Angela Merkel a decis să mențină deschise granițele Germaniei pentru sute de mii de refugiați veniți din țări devastate de război, ca Siria, Irak și Afganistan.

Numărul zilnic al migranților care au intrat în Germania a depășit în toamna trecută pragul de 10.000, dar s-a redus semnificativ în acest an ca urmarea a închiderii graniței dintre Macedonia și Grecia și acordului UE-Turcia, care au descurajat migranții ce intenționau să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 VIDEO Botnița, ca botnița, dar voi vedeți ce tâțe are femeia cu sârme-n mațe?

3 O profesoară din Slobozia le-a predat elevilor într-un mod inedit „Povestea Poveștilor” de Ion Creangă!

4 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

5 Informație / Degringoladă totală în PSD! Ciolacu îi cheamă pe parlamentari să semneze moțiunea într-un birou, St…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj