Aproape jumătate dintre germani se opun unui al patrulea mandat de cancelar al Angelei Merkel (sondaj)

Aproape jumătate dintre germani se opun unui al patrulea mandat de cancelar al Angelei Merkel (sondaj)

Aproape jumătate dintre germani se opun unui al patrulea mandat de cancelar al Angelei Merkel, după alegerile parlamentare de anul viitor, relevă un sondaj de opinie realizat de Insa pentru revista germană Cicero, transmite miercuri Reuters.

Ancheta sociologică arată că 48% dintre germanii cu drept de vot nu susțin afirmația ''Sunt pentru rămânerea Angelei Merkel în funcția de cancelar și după alegerile federale din 2017''.

Circa 27% dintre germani afirmă că vor ca lidera conservatorilor germani să rămână la conducerea guvernului și după alegerile de anul viitor, în timp ce 25% au declarat că nu au o opinie privind acest subiect sau nu au răspuns deloc.

''Rezultatele acestui sondaj arată că germanii sunt tot mai plictisiți de Merkel, care se află la putere deja de 11 ani'', a explicat redactorul-șef al revistei Cicero, Christoph Schwennicke.

El a adăugat că maniera în care Merkel a gestionat criza migranților este, de asemenea, un factor important. ''Acțiunea ei solitară în criza refugiaților vara trecută a fost o greșeală, atât la nivel național, cât și la cel european'', a spus Schwennicke.

Angela Merkel a decis să mențină deschise granițele Germaniei pentru sute de mii de refugiați veniți din țări devastate de război, ca Siria, Irak și Afganistan.

Numărul zilnic al migranților care au intrat în Germania a depășit în toamna trecută pragul de 10.000, dar s-a redus semnificativ în acest an ca urmarea a închiderii graniței dintre Macedonia și Grecia și acordului UE-Turcia, care au descurajat migranții ce intenționau să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…