Aproape jumătate dintre germani se opun unui al patrulea mandat de cancelar al Angelei Merkel (sondaj)

Aproape jumătate dintre germani se opun unui al patrulea mandat de cancelar al Angelei Merkel (sondaj)

Aproape jumătate dintre germani se opun unui al patrulea mandat de cancelar al Angelei Merkel, după alegerile parlamentare de anul viitor, relevă un sondaj de opinie realizat de Insa pentru revista germană Cicero, transmite miercuri Reuters.

Ancheta sociologică arată că 48% dintre germanii cu drept de vot nu susțin afirmația ''Sunt pentru rămânerea Angelei Merkel în funcția de cancelar și după alegerile federale din 2017''.

Circa 27% dintre germani afirmă că vor ca lidera conservatorilor germani să rămână la conducerea guvernului și după alegerile de anul viitor, în timp ce 25% au declarat că nu au o opinie privind acest subiect sau nu au răspuns deloc.

''Rezultatele acestui sondaj arată că germanii sunt tot mai plictisiți de Merkel, care se află la putere deja de 11 ani'', a explicat redactorul-șef al revistei Cicero, Christoph Schwennicke.

El a adăugat că maniera în care Merkel a gestionat criza migranților este, de asemenea, un factor important. ''Acțiunea ei solitară în criza refugiaților vara trecută a fost o greșeală, atât la nivel național, cât și la cel european'', a spus Schwennicke.

Angela Merkel a decis să mențină deschise granițele Germaniei pentru sute de mii de refugiați veniți din țări devastate de război, ca Siria, Irak și Afganistan.

Numărul zilnic al migranților care au intrat în Germania a depășit în toamna trecută pragul de 10.000, dar s-a redus semnificativ în acest an ca urmarea a închiderii graniței dintre Macedonia și Grecia și acordului UE-Turcia, care au descurajat migranții ce intenționau să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…