Aproape o treime din vehiculele blindate Bradley oferite de SUA Ucrainei ar fi fost deja distruse sau avariate

Aproape o treime din vehiculele blindate Bradley oferite de SUA Ucrainei ar fi fost deja distruse sau avariate

Aproape o treime din vehiculele blindate Bradley pe care Statele Unite le-au furnizat Ucrainei s-ar putea să fi fost deja pierdute sau avariate, potrivit datelor open source, demonstrând în ce măsură contraofensiva Kievului împotriva Rusiei se dovedește a fi o sarcină grea și costisitoare.

Tanc Bradley în Ucraina FOTO Profimedia

În ianuarie, administrația Biden a anunțat că va trimite Ucrainei nu mai puțin de 50 de vehicule de luptă Bradley, un transportor blindat de personal care îmbină puterea mare de foc cu capacitatea de a transporta aproximativ 10 soldați.

The New York Times a raportat sâmbătă că Brigada 47 Mecanizată a Ucrainei este singura unitate despre care se știe că a primit vehiculele. Și documentele Pentagonului scurse în februarie pe rețelele de socializare indică că Brigada 47 urma să primească un total de 99 dintre ele. Dar alte rapoarte sugerează că Statele Unite au livrat aproximativ 109 vehicule, care au fost dislocate pentru prima dată pe câmpul de luptă în aprilie.

Oryx, un grup de cercetare militară open-source, raportează că 34 de vehicule Bradley au fost acum confirmate vizual ca fiind abandonate, deteriorate sau distruse. După cum a scris anterior Insider, mai mult de o duzină au fost pierdute sau dezactivate în câteva zile de luptă în iunie, când Ucraina și-a anunțat oficial încercarea de a elibera teritoriul cucerit de Rusia în urma invaziei la scară largă de anul trecut.

Asta înseamnă că aproape o treime din vehiculele Bradley ar fi fost deja pierdute sau avariate.

Pierderile nu sunt neașteptate și par să fi fost înregistrate în primele zile ale contraofensivei, în timp ce soldații ucraineni au încercat să traverseze un teritoriu care era puternic minat de forțele ruse. Ucrainenii au creditat vehiculul cu salvarea de vieți.

„Mulțumită, Bradley sunt aici acum”, a declarat un soldat pentru ABC News luna trecută. „Dacă am folosi vreun transportor blindat sovietic, probabil că toți am fi murit după prima lovitură”, a mai spus militarul ucrainean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?