Aproximativ 100 de mii de drone au fost produse în Rusia în septembrie

Aproximativ 100 de mii de drone au fost produse în Rusia în septembrie

Dmitri Peskov, Reprezentantul Special al Președintelui Federației Ruse pentru Dezvoltare Digitală și Tehnologică, a remarcat că a fost posibilă atingerea unora dintre parametrii care se află în strategia de dezvoltare a aeronavelor fără pilot până în 2030.

Dronă rusească. Foto: Arhiva Adevărul

Aproximativ 100 de mii de drone au fost produse în Rusia în septembrie 2023, a declarat Dmitri Peskov, reprezentant special al președintelui rus pentru dezvoltare digitală și tehnologică.

"În țara noastră, în luna septembrie a acestui an au fost produse peste 100 de mii de drone. Ne mișcăm foarte repede. Mulți producători care produc acum mii de dispozitive mari și interesante își vor extinde ulterior sarcinile de scalare", a spus el în cadrul forumului internațional " Tehnologii digitale și de producție avansate.” El a menționat că a fost deja posibilă atingerea unora dintre parametrii care se află în strategia de dezvoltare a aeronavelor fără pilot până în 2030.

O dronă este orice vehicul fără pilot care se poate mișca autonom fără intervenția umană sau poate fi controlat de la distanță. De asemenea, sunt folosite în scopuri educaționale și de divertisment.

La sfârșitul lunii iunie, guvernul rus a aprobat o strategie pentru dezvoltarea aeronavelor fără pilot până în 2030 și pentru viitor până în 2035. Cererea estimată de vehicule aeriene fără pilot până în 2030 este de aproape 1 trilion de ruble (cca. 10 miliarde USD).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat