Aproximativ 100 de persoane - în protest mut, cu spatele către clădirea Guvernului

Aproximativ 100 de persoane - în protest mut, cu spatele către clădirea Guvernului

Aproximativ 100 de persoane au participat, duminică, la un protest mut, cu spatele către clădirea Guvernului, unii manifestanţi având ochii sau gura acoperite.

Manifestaţia a fost prezentată, pe Facebook, cu numele "Justiţia furată" şi a reunit oameni care, timp de 20 de minute, au stat nemişcaţi, în tăcere, ca gest împotriva iniţiativelor de modificare a Legilor Justiţiei.

De asemenea, potrivit anunţului de pe reţeaua de socializare, manifestări similare au fost programate, în paralel, în Polonia, Ungaria, Cehia, Rusia, Ungaria.

"Prin acest protest, totodată, se face un apel la solidaritate şi din partea altor state care să nu accepte ca ţări vecine sau prietene să fie izolate de valorile europene. Împreună putem să demonstrăm că justiţia se află în pericolul de a fi confiscată în multe ţări şi singura modalitate de apărare a ei este să fim uniţi în demersul nostru", se arată în anunţul de pe Facebook.

La Bucureşti, persoanele care au participat la manifestare au venit înfăşurate cu drapele ale României sau Uniunii Europene şi au arborat mesaje precum "#rezist", "Toţi pentru justiţie", "Justiţia furată", "Şi totuşi # vă vedem" sau "Libertatea lor, închisoarea noastră"- imprimat pe un carton cu o hartă a României în zeghe. Mesajele erau însoţite, în cazul unor persoane, de nume de oraşe din ţară - Timişoara, Sibiu sau Constanţa.

Unii protestatari au ales să îşi acopere simbolic ochii sau gura, stând cu spatele spre clădirea Executivului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

2 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

3 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

4 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

5 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…