Aproximativ 1000 de persoane protestează la Târgu Mureș împotriva OUG privind Codurile penale

Aproximativ 1000 de persoane protestează la Târgu Mureș împotriva OUG privind Codurile penale

Aproximativ 1000 de persoane protestează, miercuri seara, la Târgu Mureș, împotriva modului în care Guvernul a adoptat marți seara ordonanța de urgență de modificare a codurilor penale.

Protestarii, care s-au adunat inițial în fața sediului Prefecturii, au solicitat retragerea OUG privind modificarea Codurilor penale și au acuzat Guvernul și Partidul Social Democrat că au procedat în acest caz 'ca hoții, după lăsarea întunericului'.

Manifestanții au scandat lozinci precum 'Retrageți Ordonanța!', 'Alegeri anticipate!', 'Jos Guvernul!', 'Nu vrem hoție, vrem democrație!', 'Noaptea, ca hoții!', 'Târgu Mureș nu e Teleorman!', 'Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!', 'Românii și maghiarii, împreună împotriva penalilor!' și s-au deplasat prin centrul orașului, până în fața sediului PSD Mureș.

Unii dintre participanții la protest au susținut că au ieșit în stradă deși au votat cu partide aflate în coaliția de guvernare, fiindcă nu sunt de acord cu acest mod de a se face politică.

AGERPRES / (A — autor: Dorina Matiș, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?