Aproximativ 300 de persoane au protestat în Cluj-Napoca, Brașov și Iași - grupaj

Aproximativ 300 de persoane au protestat în Cluj-Napoca, Brașov și Iași - grupaj

Aproximativ 300 de persoane au protestat duminică seară față de Guvernul Grindeanu, de PSD și de corupție, manifestațiile având loc în Cluj-Napoca, Brașov și Iași.

* CLUJ

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat duminică seară în Piața Unirii din centrul orașului Cluj-Napoca, pentru a protesta față de corupție și de Guvern.

Manifestanții au adus cu ei un steag tricolor mare, de aproximativ 10 metri pătrați, pe care l-au desfășurat în Piață.

La manifestație a participat și Bogdan Rădulescu, unul dintre cei care a inițiat organizarea USR Cluj, și care a vorbit, duminică, de lansarea unei inițiative numite "Digital democracy". Aceasta ar putea deveni, potrivit lui Rădulescu, o platformă pe care inițiativele oamenilor simpli pot fi văzute de multe persoane sau de reprezentanți ai administrației și ai corporațiilor, care astfel să vină cu soluții.

"O inițiativă a unui singur om capătă voce și ajunge și la ceilalți", a spus Rădulescu despre respectiva platformă.

Mai multe persoane au transmis, cu ajutorul portavocii, mesaje anticorupție, după care au pornit în marș prin oraș, pe străzile din jurul centrului.

Oamenii au scandat "Justiție, nu corupție", "București nu uita, Clujul e de partea ta", "La închisoare, nu la guvernare" sau "O dorință sinceră, România liberă".

* BRAȘOV

Aproximativ 80 de persoane au protestat duminică seara, începând cu ora 19,00, în fața Prefecturii Brașov, scandând lozinci împotriva PSD.

"Justiție, nu corupție", "Demisia", "PSD-ciuma roșie", "Fără penali în politică și în administrație" au fost câteva dintre lozincile strigate de protestatari.

La ora 19,40, oamenii s-au deplasat în marș pe strada Republicii către în Piața Sfatului, unde numărul a crescut, ajungând la 100 de manifestanți.

Aici, demonstranții au întins tricolorul lung de 12 metri și lat de opt metri, cumpărat din donații ale brașovenilor, și steagul Uniunii Europene.

Tot aici au scris cuvântul "#rezist" (cu ajutorul oamenilor participanți la acțiunea de protest), fiind filmați de pe Muntele Tâmpa.

Acțiunea de protest s-a încheiat în jurul orei 21,00, când s-a cântat Imnul Național.

Pe parcursul desfășurării protestului nu au fost înregistrate incidente.

* IAȘI

Peste 20 de persoane au ignorat frigul și ploaia și au venit în Piața Unirii din centrul Iașiului pentru a-și arăta nemulțumirea față de legea grațierii.

Ascunși sub umbrele și purtând drapelul național sau pe cel al SUA, printre zgomotul făcute de vuvuzele și de megafoane, manifestanții au scandat lozinci antiguvernamentale, precum și împotriva modificărilor pe care parlamentarii vor să le aducă în privința grațierii faptelor de corupție.

"Iașiul nu cedează, Iașiul protestează","PSD, ciuma roșie", "În democrație, hoții stau la pușcărie".

AGERPRES/(A, AS — autori: Elena Stanciu, Jana Pintili, Daniela Malache, editor: Irina Poenaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”