Aproximativ 400 de sindicaliști de la Metrou au protestat în fața Ministerului Transporturilor, amenințând cu greva generală

Aproximativ 400 de sindicaliști de la Metrou au protestat în fața Ministerului Transporturilor, amenințând cu greva generală

Aproximativ 400 de sindicaliști de la Metrou au pichetat, vineri, sediul Ministerului Transporturilor, amenințând cu greva generală dacă nu se semnează contractul colectiv de muncă.

De asemenea, aceștia s-au declarat nemulțumiți și de faptul că a fost anulat contractul de exploatare a spațiilor comerciale.

Președintele Sindicatului Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat că sindicaliștii vor organiza o acțiune similară în fața Guvernului la finalul lunii octombrie, existând posibilitatea să se ajungă la grevă generală, dacă nu se va rezolva problema contractului colectiv de muncă.

"Ne aflăm în fața Ministerului Transporturilor, cu un pichet, din cauză că nu s-a rezolvat — și nu se prevede a se rezolva — problema contractului colectiv de muncă, un contract obligatoriu pentru toate instituțiile statului. Iar asta, în urma faptului că, în loc să se suplimenteze cumva fondul (de exploatare — n. r.), care înseamnă inclusiv fondul de salarii, ținând cont de dezvoltarea Metroului, s-a diminuat cu 41 de milioane de lei. După care am avut surpriza să se anuleze și acel contract de exploatare a spațiilor comerciale, care sunt menținute de sindicat și care oferă o protecție socială pentru salariați, de 27 de ani, pentru că domnul secretar de stat care răspunde de această unitate, de această companie, Metrorex, a dorit să anuleze acest contract. Sunt 1.200 de oameni, care, după 27 de ani, nu o să mai aibă nicio activitate", a afirmat Ion Rădoi.

Sindicaliștii de la Metrou au scandat lozinci, au fluierat din vuvuzele și au fluturat pancarte cu următoarele mesaje: "Cuc, dacă nu ești isteț, rămâi doar un cuculeț", "Titea, secretar de stat, transportul a îngropat", "PSD, ce faci de mâine? Ne lași fără pâine?".

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Trandafir, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...