Aproximativ 8.000 de tineri din diferite țări au defilat la Moscova în cadrul unei parade cu accente sovietice

Aproximativ 8.000 de tineri din diferite țări au defilat la Moscova în cadrul unei parade cu accente sovietice

Aproximativ 8.000 de tineri din diferite țări au defilat sâmbătă, pe ploaie, în centrul Moscovei, în cadrul Festivalului mondial al tineretului și studenților, o manifestare înființată în 1949 de către țările din Blocul de Est, relatează AFP.

Purtând drapele, tinerii, proveniți în principal din universitățile moscovite, au defilat de-a lungul râului Moscova prin fața unui public format în majoritate din persoane în vârstă.

Potrivit site-ului de internet al organizatorilor, circa 30.000 de tineri din 150 de țări urmau să participe la paradă, dar, potrivit AFP, participanții erau între 7.000 și 8.000.

Parada se înscrie în cadrul Festivalului mondial al tineretului și studenților, o manifestare înființată în 1949 de către organizații de tineret ale țărilor din Blocul de Est. Cea de-a 19-a ediție va debuta duminică la Soci (sud), în prezența președintelui rus, Vladimir Putin.

Sloganul celei de-a 19-a ediții a Festivalului este ''Pentru pace, solidaritate și justiție socială, noi luptăm împotriva imperialismului''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”