Aproximativ 8.000 de tineri din diferite țări au defilat la Moscova în cadrul unei parade cu accente sovietice

Aproximativ 8.000 de tineri din diferite țări au defilat la Moscova în cadrul unei parade cu accente sovietice

Aproximativ 8.000 de tineri din diferite țări au defilat sâmbătă, pe ploaie, în centrul Moscovei, în cadrul Festivalului mondial al tineretului și studenților, o manifestare înființată în 1949 de către țările din Blocul de Est, relatează AFP.

Purtând drapele, tinerii, proveniți în principal din universitățile moscovite, au defilat de-a lungul râului Moscova prin fața unui public format în majoritate din persoane în vârstă.

Potrivit site-ului de internet al organizatorilor, circa 30.000 de tineri din 150 de țări urmau să participe la paradă, dar, potrivit AFP, participanții erau între 7.000 și 8.000.

Parada se înscrie în cadrul Festivalului mondial al tineretului și studenților, o manifestare înființată în 1949 de către organizații de tineret ale țărilor din Blocul de Est. Cea de-a 19-a ediție va debuta duminică la Soci (sud), în prezența președintelui rus, Vladimir Putin.

Sloganul celei de-a 19-a ediții a Festivalului este ''Pentru pace, solidaritate și justiție socială, noi luptăm împotriva imperialismului''.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

2 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

3 VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

4 De citit / Ruşii operează prima mişcare din noua cursă a demenţei nucleare

5 Prinţul Charles ar fi acceptat trei valize cu câte un milion de euro de la un şeic