Aproximativ 86% dintre hotelieri consideră că epidemia de coronavirus constituie o ameninţare reală pentru turismul intern (studiu)

Aproximativ 86% dintre hotelieri consideră că epidemia de coronavirus constituie o ameninţare reală pentru turismul intern (studiu)

Aproximativ 86% dintre hotelieri consideră că epidemia de coronavirus constituie o ameninţare reală pentru turismul intern, în condiţiile în care hotelierii au înregistrat deja un număr considerabil mai mic de rezervări pentru lunile martie şi aprilie, iar în ultima săptămână s-au înregistrat şi primele anulări de sejururi, conform unui studiu realizat de platforma de rezervări hoteliere TravelMinit.ro.

Potrivit aceluiaşi studiu, cea mai mare scădere a numărului de rezervări faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut a fost constatată pentru perioada Paştelui (76,7%), urmată de mini-vacanţa de 1 Mai şi sezonul de vară. "Se observă, astfel, că turiştii tind să fie reticenţi cu privire la vacanţele din perioada imediat următoare, însă se menţin optimişti cu privire la sezonul de vară. Aproximativ 86% dintre hotelieri consideră că cele mai afectate perioade sunt luna martie şi aprilie", se menţionează în comunicat.

În studiu se precizează că anulările au fost în mare majoritate din partea turiştilor români (79,1%), iar 66% dintre partenerii care au răspuns studiului Travelminit consideră că nu există posibilitatea de a revinde camerele rămase libere după anulări. Totodată, 84,3% dintre respondenţi au şi anulat cel puţin o rezervare din cauza răspândirii coronavirusului, 55,2% dintre vacanţele anulate fiind în străinătate, 36,1% pe teritoriul României, iar în 8,7% dintre cazuri rezervările anulate erau atât în ţară, cât şi externe.

"Dacă înainte de răspândirea coronavirusului în Europa, 90% dintre clienţii platformei Travelminit.ro aveau intenţia de a călători în ţară sau în străinătate, în prezent, mai puţin de jumătate ar mai lua această decizie. În plus, 41,3% dintre turiştii care au răspuns la studiu efectuat de Travelminit.ro ar alege călătoriile doar pe teritoriul României, 20,5% au declarat că ar face deplasări atât interne, cât şi externe, iar 36,6% nu mai au nicio intenţie de a călători în perioada următoare", se mai precizează în comunicat.

Potrivit datelor TravelMinit.ro, hotelurile de peste 50 de camere sunt cele mai afectate, în special dacă se află şi în oraşele mari din România unde deja s-au înregistrat cazuri de Coronavirus. Pensiunile şi hotelurile de mici dimensiuni au declarat că încă nu se resimte impactul virusului în rezervări. Cu toţii au declarat că încă de la primele anunţuri de răspândire a virusului au luat măsuri sporite de igienizare a zonelor comune şi a spaţiilor de cazare.

Conform studiului, pentru a creşte numărul de rezervări pentru lunile aprilie - mai, hotelierii sunt deschişi implementării unor politici flexibile de rezervare - 41,3% dintre hotelieri sunt dispuşi să prelungească perioada de plată a avansului, 36,2% să ramburseze avansul plătit integral/parţial într-un termen stabilit, iar 34,6% chiar ar renunţa la avans pentru a creşte numărul rezervărilor.

Datele Travelminit.ro arată că în prezent există peste 2.600 de unităţi de cazare listate pe platforma Travelminit.ro care pot fi rezervate fără plata vreunui avans şi sunt 100% rambursabile. Spre deosebire de alţi ani în care rezervările pentru perioada Paştelui şi mini-vacanta de 1 Mai erau deja încheiate la finalul lunii martie, în acest an hotelierii chiar acceptă plata vacanţelor de Paste/1 Mai folosind vouchere de cazare.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.700 de persoane, începând de marţi, 10 martie şi până joi, 12 martie.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 4000 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...