Aproximativ două sute de persoane protestează în Piața Victoriei

Aproximativ două sute de persoane protestează în Piața Victoriei

Aproximativ două sute de persoane protestează duminică seara în Piața Victoriei din Capitală.

Oamenii scandează lozinci împotriva PSD și a Legii grațierii, strigă "DNA să vină să vă ia", "România cere fără grațiere", "CCR slugă a PSD", "ALDE și PSD aceeași mizerie", "Dragnea nu uita așteptăm și cartea ta".

Protestatarii, majoritatea tineri, suflă în vuvuzele și flutură steaguri tricolore. Unii sunt înfășurați în drapele, alții poartă banderole cu sloganul # Rezist.

Manifestanții au pancarte pe care scrie "Ce parlament e ăsta. Scapă hoții. Taie pădurile", ''Mi-ați furat și simțul umorului'', ''Guvernul Grindeanu, trădători de țară'', ''Mânat de la spate și cu pancarta tipărită de Tziriac Holdings. Conduși de hoții proști''.

Unii au venit cu copiii, care se plimbă cu trotinetele, alți cu câini.

Printre protestatari se strâng semnături pentru noua Proclamație de la Timișoara, dar și pentru demiterea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Protestele au fost anunțate pe Facebook, în București, Sibiu, Cluj, Brașov și Timișoara, sub sloganul ''Până aici! Plecați acasă! Mâinile jos de pe DNA și Parchet!''

''Se pregătește debarcarea singurilor oameni verticali rămași in (pseudo) justiția românească. Ministrul Justiției Toader Tudorel va forța săptămâna viitoare demisia șefei DNA Codruța Kovesi și a Procurorul General, Augustin Lazar. (...) Dacă rămânem indiferenți acum, lupta este pierdută! Dacă ne mobilizăm, fiți siguri că vom câștiga din nou cum s-a întâmplat și în cazul OUG13. Roșia Montană și Colectiv ne-a învățat că solidaritatea a fost mereu forța noastră principală. Doar de noi depinde dacă România merge înainte sau înapoi în trecut! Mesajul nostru pentru Guvern: Mâinile jos de pe DNA! (...) E timpul să plecați acasă. Ați primit voturile oamenilor ca să guvernați, nu ca să furați și să dați legi pentru infractori'', au scris organizatorii, pe pagina de Facebook .

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

4 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

5 Un adevăr crunt din Ucraina...