Aproximativ două sute de persoane protestează în Piața Victoriei

Aproximativ două sute de persoane protestează în Piața Victoriei

Aproximativ două sute de persoane protestează duminică seara în Piața Victoriei din Capitală.

Oamenii scandează lozinci împotriva PSD și a Legii grațierii, strigă "DNA să vină să vă ia", "România cere fără grațiere", "CCR slugă a PSD", "ALDE și PSD aceeași mizerie", "Dragnea nu uita așteptăm și cartea ta".

Protestatarii, majoritatea tineri, suflă în vuvuzele și flutură steaguri tricolore. Unii sunt înfășurați în drapele, alții poartă banderole cu sloganul # Rezist.

Manifestanții au pancarte pe care scrie "Ce parlament e ăsta. Scapă hoții. Taie pădurile", ''Mi-ați furat și simțul umorului'', ''Guvernul Grindeanu, trădători de țară'', ''Mânat de la spate și cu pancarta tipărită de Tziriac Holdings. Conduși de hoții proști''.

Unii au venit cu copiii, care se plimbă cu trotinetele, alți cu câini.

Printre protestatari se strâng semnături pentru noua Proclamație de la Timișoara, dar și pentru demiterea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Protestele au fost anunțate pe Facebook, în București, Sibiu, Cluj, Brașov și Timișoara, sub sloganul ''Până aici! Plecați acasă! Mâinile jos de pe DNA și Parchet!''

''Se pregătește debarcarea singurilor oameni verticali rămași in (pseudo) justiția românească. Ministrul Justiției Toader Tudorel va forța săptămâna viitoare demisia șefei DNA Codruța Kovesi și a Procurorul General, Augustin Lazar. (...) Dacă rămânem indiferenți acum, lupta este pierdută! Dacă ne mobilizăm, fiți siguri că vom câștiga din nou cum s-a întâmplat și în cazul OUG13. Roșia Montană și Colectiv ne-a învățat că solidaritatea a fost mereu forța noastră principală. Doar de noi depinde dacă România merge înainte sau înapoi în trecut! Mesajul nostru pentru Guvern: Mâinile jos de pe DNA! (...) E timpul să plecați acasă. Ați primit voturile oamenilor ca să guvernați, nu ca să furați și să dați legi pentru infractori'', au scris organizatorii, pe pagina de Facebook .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro