Aproximativ un sfert dintre hotelieri au primit primele rezervări pentru Paşte; 19% au unităţile complet ocupate (analiză)

Aproximativ un sfert dintre hotelieri au primit primele rezervări pentru Paşte; 19% au unităţile complet ocupate (analiză)

Aproape un sfert dintre hotelieri (23%) au primit, deja, primele rezervări pentru perioada Paştelui, iar peste o treime (37%) susţin că au înregistrat primele rezervări pentru sezonul estival, arată o analiză realizată de o platformă online.

Astfel, datele Travelminit.ro relevă faptul că 19% dintre respondenţi confirmă că unitatea pe care o deţin este complet ocupată pentru perioada sărbătorilor pascale.

În acelaşi timp, 79% dintre hotelierii prezenţi pe platforma de rezervări hoteliere afirmă că au făcut investiţii în proprietăţile lor în perioada pandemiei, iar 19% spun că au scăzut cu 5% - 10% tarifele comparativ cu anul trecut şi 31% îşi propun să creeze oferte speciale pentru perioada următoare. În acelaşi context, 51% din totalul celor chestionaţi precizează că nu au mărit preţurile practicate anterior.

Totodată, 31% dintre cei intervievaţi susţin că vor veni cu reduceri de preţ anul acesta, îndeosebi sub forma unor oferte speciale şi sezoniere, în timp ce 25% vor să îşi îmbunătăţească sistemul de rezervări, implementând rezervările în timp real, care îi ajută să evite situaţiile neplăcute, ca overbooking.

Studiul citat evidenţiază că mai mult de jumătate dintre hotelieri (56%) au investit în renovarea camerelor, 17% au renovat bucătăria, iar 6% dintre respondenţi au îmbogăţit gama de facilităţi de care dispune unitatea de cazare, incluzând servicii noi, precum SPA, ciubăr sau masaje. De asemenea, au fost ridicate standardele de curăţenie şi igienă în camere, în spiritul noilor reglementări de pandemie, dat fiind că, pe lângă preţ, confort şi poziţionare, studiile anterioare au indicat şi că turiştii români aleg cazarea şi în funcţie de măsurile anti-COVID-19 implementate în locaţie.

Potrivit sursei citate, un număr semnificativ de hotelieri (45% dintre partenerii Travelminit.ro) au decis să îşi ajusteze politicile de anulare şi rezervare, care anterior erau mai puţin prietenoase.

De asemenea, peste 50% dintre rezervările pentru perioada următoare sunt de tipul "last-minute", efectuate cu 3 - 14 zile înainte de check-in. Vacanţele celor ce aleg sejururi în România sunt preponderent de scurtă durată, 66% dintre rezervări fiind de una sau două nopţi, 30% de 3 - 5 nopţi, iar restul, de doar 4%, de peste cinci nopţi.

La nivel general, 23% dintre hotelieri au primit primele rezervări pentru perioada Paştelui, iar 19% confirmă că unitatea este complet ocupată pentru Paştele de anul acesta. În plus, 37% din totalul respondenţilor susţin că au înregistrat, deja, primele rezervări pentru vară.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta companiei conţine 6.700 de proprietăţi din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării.

În cursul anului 2019, platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București