Arabia Saudită îşi redeschide spaţiul aerian şi graniţele cu Qatarul (Kuweit)

Arabia Saudită îşi redeschide spaţiul aerian şi graniţele cu Qatarul (Kuweit)

Arabia Saudită îşi redeschide spaţiul aerian şi frontierele terestre şi maritime cu Qatarul după mai bine de trei ani de întrerupere a legăturilor diplomatice dintre cele două ţări din Golf, a anunţat luni ministrul de externe al Kuweitului, relatează AFP.

''Pe baza unei propuneri a emirului Kuweitului, şeicul Nawaf al-Ahmad Al-Sabah, s-a convenit deschiderea spaţiului aerian, precum şi a frontierelor terestre şi maritime între Arabia Saudită şi Qatar începând cu această seară (luni)'', a afirmat şeicul Ahmed Nasser Al-Sabah într-o declaraţie televizată.

Acest anunţ survine în ajunul unui summit mult aşteptat al ţărilor Consiliului de Cooperare al Golfului, în Arabia Saudită, în cadrul căruia ar putea avea loc o reconciliere între Riad, precum şi alte ţări, şi Qatar.

În iunie 2017, regatul saudit, Emiratele Arabe Unite, Bahreinul şi Egiptul au întrerupt relaţiile diplomatice cu Qatarul, acuzându-l că îi sprijină pe islamişti, de complicitate cu Iranul sau că a provocat tulburări în regiune.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...