Arabia Saudită: Noi arestări în epurările anticorupție (surse)

Arabia Saudită: Noi arestări în epurările anticorupție (surse)

Autoritățile din Arabia Saudită au făcut noi arestări în campania anticorupție din rândul elitei politice și de afaceri, au spus miercuri surse la curent cu această chestiune, potrivit Reuters.

Zeci de membri ai familiei regale, oficiali și directori de companii au fost deja reținuți în epurările anunțate sâmbătă, fiind acuzați de spălare de bani, corupție, șantaj și folosirea funcțiilor publice în scopuri personale.

Însă mai multe surse au spus miercuri că au fost arestate noi persoane suspectate de nereguli, campania de rețineri continuând.

Printre cei nou arestați se numără persoane având legături cu familia fostului prinț moștenitor și ministru al apărării Sultan bin Abdulaziz, care a murit în 2011, au spus sursele citate.

Alții par să fie manageri și oficiali de la niveluri inferioare, a precizat una dintre surse.

Mulți saudiți au salutat această campanie de epurare, considerând-o un atac asupra furturilor din fonduri publice comise de cei bogați, iar președintele american Donald Trump a spus chiar că cei arestați "își 'mulgeau' țara de mulți ani".

Însă unii oficiali occidentali și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu posibilele efecte asupra politicii tribale și regale, lipsită de transparență, din țara cu cele mai mari exporturi de petrol din lume.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria