Arabia Saudită: Nouă americani arestați pentru presupuse legături cu "terorismul" (presa)

Arabia Saudită: Nouă americani arestați pentru presupuse legături cu "terorismul" (presa)

Un număr de nouă americani au fost arestați în cursul acestei săptămâni în Arabia Saudită pentru presupuse legături cu "terorismul", a informat duminică un jurnal saudit, scrie AFP. Washingtonul, un aliat apropiat al Riadului, a confirmat că este la curent cu aceste informații, însă a refuzat orice comentariu.

"Suntem la curent cu informațiile cu privire la arestarea în Arabia Saudită a mai multor cetățeni americani", a declarat un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA, sub acoperirea anonimatului.

"Departamentul de Stat își asumă cu seriozitate responsabilitatea care îi revine de a ajuta cetățenii americani în străinătate. Din considerente legate de respectarea vieții private, nu facem alte comentarii", a adăugat el.

Potrivit cotidianului Saudi Gazette, acești americani, dintre care patru au fost reținuți luni, iar restul în ultimele zile, figurează printre cei 33 de suspecți, dintre care 14 saudiți, arestați în cursul săptămânii în regat.

Acești suspecți includ trei cetățeni din Yemen, doi din Siria, câte unul din Indonezia, Filipine, Emiratele Arabe Unite și Kazahstan și un palestinian, potrivit jurnalului saudit.

Publicația nu a precizat dacă aceste arestări au legătură cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), autoare a unor atentate sângeroase în ultimul an în Arabia Saudită.

Un atac a avut vineri ca țintă o moschee șiită din estul regatului. Acesta s-a soldat cu patru morți și 36 de răniți, printre care trei polițiști, a anunțat Ministerul de Interne care l-a identificat pe unul dintre agresori, ucis de forțele de securitate, ca fiind Abderrahman Abdallah al-Tueijeri, un saudit de 22 de ani.

În total, 532 de suspecți, având legături cu SI și acuzați că au planificat atentate pe teritoriul saudit, sunt în prezent interogați de poliție pentru a fi deferiți justiției, a mai informat Saudi Gazette.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”