Arabia Saudită: Poliția a dejucat "o acțiune teroristă" la Mecca

Arabia Saudită: Poliția a dejucat "o acțiune teroristă" la Mecca

Forțele de securitate saudite au dejucat vineri o acțiune "teroristă" contra Marii Moschei de la Mecca, primul loc sfânt al Islamului, unde zeci de mii de credincioși erau adunați, a anunțat Ministerul de Interne de la Riad, citat de AFP.

Un număr de 11 oameni, dintre care cinci polițiști, au fost răniți în urma prăbușirii unei clădiri de trei etaje în care se baricadase un kamikaze ce s-a aruncat în aer, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului, într-un comunicat publicat de agenția oficială Spa.

Atentatorul sinucigaș făcea parte dintr-un grup "terorist", cu sediul în două cartiere din Mecca și la Jeddah, capitala economică a regatului, și din rândul căruia au fost arestați cinci membri, inclusiv o femeie, a adăugat ministerul.

Atentatul dejucat era "iminent și viza securitatea Marii Moschei și cea a credincioșilor", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Conform acestuia, atentatorul kamikaze s-a aruncat în aer după ce a refuzat să se predea forțelor de securitate care au asediat o clădire de trei etaje, situată în incinta Marii Moschei și unde acesta se baricadase.

Șase cetățeni străini și cinci polițiști au fost răniți, a precizat purtătorul de cuvânt.

El a explicat că grupul "terorist" viza "locul cel mai sfânt" al musulmanilor și executa "planuri dirijate din străinătate în scopul de a dăuna securității și stabilității" regatului saudit.

El nu i-a numit pe finanțatorii atentatului dejucat sau țările care l-ar fi inspirat.

Atentatul, dejucat într-un moment în care credincioșii erau adunați în număr mare la Marea Moschee pentru ultima vineri a Ramadanului, este al doilea de acest gen care vizează un loc sfânt al musulmanilor în Arabia Saudită.

În iulie 2016, un atentat comis la Medina, al doilea loc sfânt al Islamului, a făcut patru morți în rândul agenților de securitate, lângă Moscheea Profetului Mahomed.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

4 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei