Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite mai există datorită Iranului, afirmă preşedintele iranian (media)

Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite mai există datorită Iranului, afirmă preşedintele iranian (media)

Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite mai există datorită Iranului pentru că acest stat a refuzat să-l ajute pe fostul preşedinte irakian Saddam Hussein să invadeze cele două ţări, a afirmat miercuri preşedintele iranian Hassan Rouhani, relatează Reuters, care citează televiziunea de stat iraniană.

"Dacă nu ar fi fost decizia raţională a Iranului de a nu coopera cu Saddam, nu ar fi existat nicio urmă din aceste ţări astăzi", a spus Rouhani. "Existenţa acestor ţări astăzi se datorează Iranului", a menţionat el.

Irakul a invadat Kuweitul în 1990, ceea ce a dus la o ocupaţie irakiană de şapte luni a ţării. "Înainte de a invada Kuweitul, Saddam a comunicat Teheranului că Iranul şi Irakul vor împărţi o graniţă de 800 de kilometri în Golful Persic'', a explicat Rouhani.

"Aceasta arată că, în afară de Kuweit, Saddam încerca să ocupe Arabia Saudită, Omanul, Emiratele şi Qatarul", a apreciat el.

Iranul, majoritar şiit, şi Arabia Saudită, majoritar sunnită, sunt implicate în războaie din Yemen până în Siria. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /